Θεωρείο (14/05/20)

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν ο Γρηγοριάδης αποθέωσε τον Κικίλια

Ενα σπάνιο περιστατικό συνέβη χθες στη Βουλή, που νομίζω αξίζει να αναδειχθεί, καθώς αποτελεί ράπισμα στην τοξικότητα και την άνευ όρων κομματική αντιπαράθεση. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης, συνομιλώντας στη Βουλή με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊου, τον συνεχάρη θερμά για τον τρόπο που αντιμετώπισε την υγειονομική κρίση και τα έγκαιρα μέτρα που ελήφθησαν ώστε να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της νόσου. Το γεγονός πως οι δυο τους ανήκουν σε εκ διαμέτρου αντίθετα κόμματα, κάνει τη φιλοφρόνηση του Γρηγοριάδη ακόμα πιο σημαντική, καθώς δείχνει πως δεν είναι τα πάντα κομματική αντιπαράθεση. Για να φτάσουμε όμως στο σημείο αυτό έχει βάλει το… χέρι της και η αντίθετη πλευρά, δηλαδή ο Κικίλιας. Οπως έλεγε μετά ο Γρηγοριάδης, ο υπουργός Υγείας σε αυτή την κρίση δεν αρνήθηκε ποτέ σε κανένα κόμμα την ενημέρωση και ανέλυε ανά τακτά χρονικά διαστήματα στους εκπροσώπους των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων το πώς εξελίσσεται η νόσος, κάτι που προφανώς και εκτιμήθηκε δεόντως.

Ενημέρωση από Κεραμέως

Μία πρωτοβουλία που… άρεσε πήρε η Νίκη Κεραμέως την Τρίτη το απόγευμα. Η υπουργός Παιδείας συνδέθηκε διαδικτυακά με περίπου 30 βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης και τους ενημέρωσε για το νομοσχέδιο που είναι σε διαβούλευση. Η υπουργός αναφέρθηκε και στο μείζον θέμα των καμερών που έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις ευρύτερα στην κοινωνία, τονίζοντας πως είναι προαιρετικό. Αυτό ήχησε πολύ θετικά, καθώς οι βουλευτές γίνονται δέκτες παραπόνων από πολλούς γονείς που δεν προκρίνουν την ιδέα της κάμερας εντός της σχολικής αίθουσας.

Θερμή Προανακριτική

Στα ύψη ανέβηκε χθες το θερμόμετρο της Προανακριτικής, με αφορμή διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας και στις οποίες παρουσιαζόταν η τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου να μιλά –δήθεν όπως λένε οι βουλευτές της πλειοψηφίας– για «υποθέσεις τριών βουλευτών και πρώην υπουργών της Ν.Δ. με offshore». Το θέμα «σήκωσαν» από πλευράς Ν.Δ. Μαρκόπουλος και Κώτσηρας, ζητώντας από την αξιωματική αντιπολίτευση να καταδικάσει τις διαρροές, που όπως είπαν «διαστρέβλωναν τα λεγόμενα της κ. Δημητρίου για να επωφεληθούν κάποιοι επικοινωνιακά». Από κοντά και ο πρόεδρος Γιάννης Μπουγάς, που συμπλήρωσε πως «άλλο είναι διαρροή πραγμάτων κι εντελώς διαφορετική η διαστρέβλωσή τους». Το αίτημα των βουλευτών της Ν.Δ., πάντως, δεν έγινε δεκτό από τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, που αρνήθηκαν να καταδικάσουν τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Διαιτητής το Νομικό Συμβούλιο

Η χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη διαδοχικά με τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Ιωάννη – Κωνσταντίνο Χαλκιά, τον πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Νικόλαο Μπουλαξή, τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Ιωάννη Λιανό και τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Κωνσταντίνο Μασσέλο, έχει μεγάλο ενδιαφέρον, μετά τις τελευταίες αρρυθμίες που παρουσιάστηκαν μεταξύ της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών. Εμπειροι παρατηρητές λένε πως η ένταξη στο «γκρουπ» των συναντήσεων του κ. Χαλκιά δείχνει πως την επόμενη φορά που θα παρουσιαστούν παρόμοια προβλήματα θα υπάρξει… νομικός διαιτητής.

Μεϊμαράκης επαινεί Βέμπερ

Αβρότητες και φιλοφρονήσεις είχε η χθεσινή συνεδρίαση του προεδρείου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ο τουρισμός ήταν βασικός πυλώνας της συζήτησης, με τον επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να δράττεται της ευκαιρίας και να σχολιάζει σε live μετάδοση το χθεσινό άρθρο του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ στην «Καθημερινή». Οπως του είπε ο Μεϊμαράκης, η άποψή του διαβάστηκε δεόντως και σχολιάστηκε θετικά, με τον έμπειρο πολιτικό να δηλώνει τη συμφωνία του με όσα εξέφρασε στο άρθρο ο Βέμπερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή