Το Θεωρειο (06/02/20)

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μπαλάκι στον Πατούλη

Σύσκεψη έκανε χθες ο Νότης Μηταράκης με τους τοπικούς άρχοντες των Μεγαρέων για το μείζον θέμα της δημιουργίας νέας δομής, που δημιουργεί πολλές αντιδράσεις. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Μεγαρέων και οι τρεις βουλευτές της Ν.Δ. Θανάσης Μπούρας, Γιώργος Κώτσηρας και Βαγγέλης Λιάκος. Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου άκουσε τις αντιρρήσεις που έφεραν τόσο οι βουλευτές όσο και ο δήμαρχος, λέγοντας πως ο ίδιος δεν θα είχε πρόβλημα να μεταφερθεί σε άλλο σημείο της Αττικής η νέα δομή, σε χώρο που θα του υποδείκνυε η… Περιφέρεια Αττικής.  Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ο Γιώργος Πατούλης δεν είχε σχολιάσει δημοσίως το… μπαλάκι που του πέταξε ο υπουργός. 

Καρφί από το παρελθόν

Ποικίλες συζητήσεις προκάλεσε η ανάρτηση του Νίκου Δένδια για την επέτειο τριών ετών από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ο υπουργός Εξωτερικών σχολίασε μέσω Τwitter: «Τρία χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη», προσθέτοντας πως «αν είχε αφεθεί να ολοκληρώσει το έργο του, η Ελλάδα σήμερα θα ήταν διαφορετική». Προφανώς και η δεύτερη φράση ήταν εκείνη που σηκώνει αποκρυπτογράφηση. Δεν είναι λίγοι πάντως αυτοί που είπαν πως ο ΥΠΕΞ με την ανάρτησή του θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς εκείνους που θεωρεί πως σήκωσαν παραπάνω το πρόσφατο θέμα του Εβρου επιχειρώντας να πλήξουν την εικόνα του.

Γυναίκα εκπρόσωπος

Στα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως αργά αλλά σταθερά έχουν αρχίσει να… παίρνουν μπρος. Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται συζήτηση για αλλαγή και του εκπροσώπου το επόμενο διάστημα, με τη σχετική συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από μία γυναίκα. Αυτό βέβαια δεν θα σημαίνει υποβάθμιση, αλλά αντίθετα αναβάθμιση του Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος έχει ανταποκριθεί στα καθήκοντα του εκπροσώπου.

Αποστασιοποίηση Καρανικόλα

Αναφέρομαι, αν δεν σας λέει τίποτα το όνομα, στον Σπύρο Καρανικόλα, τον νεαρό εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ. Το δυναμικό –μέχρι παρεξηγήσεως, καθώς μπλεκόταν σε τηλεοπτικούς καβγάδες–  στέλεχος το τελευταίο διάστημα έχει απομακρυνθεί από την ηγετική ομάδα του κόμματος καθώς υπήρξαν διαφωνίες. Εξ ου και έχει αραιώσει τις μέχρι πρότινος πολλές τηλεοπτικές του εμφανίσεις.

Αναταραχές

Γενικά πάντως, για να έχετε εικόνα, στη Χαριλάου Τρικούπη διανύουν μια περίοδο αναζητήσεων και συζητήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, είναι πολλές οι εισηγήσεις που φθάνουν στο γραφείο της Φώφης Γεννηματά, με την πρόεδρο του κόμματος να τις εξετάζει προσεκτικά.

Η ανοικτή πόρτα της πρέσβειρας

Η πρέσβειρα της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου έχει πιάσει δουλειά από τις αρχές του έτους. Και όπως λένε όσοι γνωρίζουν, κάνει ήδη «καλή δουλειά». Η έμπειρη διπλωμάτης έχει ανοικτή την πόρτα της για όποιον Ελληνα ή Ελληνοαμερικανό θέλει να συναντηθεί μαζί της, δίνοντας έμφαση σε αυτό το πολύ ευαίσθητο κομμάτι: την ομογένεια της άλλης άκρης του Ατλαντικού. Μάλιστα, άνθρωποι που έχουν ιδία άποψη μου μετέφεραν πως πρόκειται για τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση.

Υποψήφιοι ομογένειας

Μένω για λίγο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Εκεί υπάρχει –και ευτυχώς να λέμε– ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα. Μάλιστα, δειλά δειλά κάποιοι παράγοντες της ομογένειας έχουν αρχίσει να κινούνται ως εν δυνάμει υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές, οι οποίες μπορεί να αργούν, αλλά ως γνωστόν των φρονίμων τα παιδιά…  Θυμίζω πως στις επόμενες κάλπες θα έχουμε πλέον και βουλευτές ομογένειας. 

Κωδικός «Πιερρακάκης»

Μαθαίνω πως στον ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσουν να εφαρμόζουν μια διαφορετική αντιπολιτευτική τακτική, στοχεύοντας σε δημοφιλή πρόσωπα της κυβερνώσας παράταξης. Ενα από αυτά είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης που δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να μπει στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ. Η φιλοσοφία που επικρατεί στην Κουμουνδούρου είναι πως η προσπάθεια αποδόμησης κορυφαίων επιλογών του πρωθυπουργού μπορεί να θολώσει έστω και εξ αντανακλάσεως το βαρύ πυροβολικό της κυβέρνησης που είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Οι ανυπόμονοι υπουργοί

Σωρηδόν φθάνουν στο γραφείο του Κώστα Τασούλα τα νομοσχέδια το τελευταίο διάστημα, με τους υπουργούς να πιέζουν να πάρουν σειρά όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Αποτέλεσμα, το γραφείο του προέδρου της Βουλής να είναι αντιμέτωπο με έναν τεράστιο όγκο δουλειάς. Η απάντηση, πάντως, που δίνουν οι συνεργάτες του προέδρου στους ανυπόμονους υπουργούς είναι «υπομονή και όλα θα πάρουν τη σειρά τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή