Θεωρείο (18/06/20)

3' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόστιμο 20.000 ευρώ στον Λυμπερόπουλο

Το ποσό των 20.000 ευρώ καλείται πρωτοδίκως να πληρώσει ο συνδικαλιστής των αυτοκινητιστών Θ. Λυμπερόπουλος στην εταιρεία διαμεσολάβησης μετακινήσεων Beat, έπειτα από αγωγή της τελευταίας εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμηση. Η υπόθεση έφθασε στα δικαστήρια το 2018, όταν ο Λυμπερόπουλος κατηγορούσε στα μέσα ενημέρωσης την εν λόγω εταιρεία για φοροδιαφυγή και αθέμιτες πρακτικές. Πολλοί τότε είδαν πίσω από τις πρακτικές τού έμπειρου κατά τα άλλα συνδικαλιστή μια προσπάθεια να αιτιολογηθεί ο νόμος-δώρο του Χρ. Σπίρτζη στους συνδικαλιστές, ο οποίος απαγορεύει τις χαμηλότερες τιμές στα ταξί υπέρ των καταναλωτών. Τελικά ο νόμος πέρασε, αλλά συνέβη το ακόμα πιο πρωτοφανές: Οντας εν ενεργεία αρμόδιος υπουργός Μεταφορών, ο Χρ. Σπίρτζης πήγε μάρτυρας υπέρ Λυμπερόπουλου στο δικαστήριο, συνοδευόμενος από τον τότε γ.γ. του υπουργείου Μεταφορών και δύο βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η υπόθεση έκλεισε πρωτοδίκως χθες, ωστόσο η επιχειρηματολογία που έκρινε ως αβάσιμη το δικαστήριο είναι εδώ και δύο χρόνια νόμος του κράτους (ν. 4530/2018), στερώντας από τους πολίτες φθηνότερες μετακινήσεις. 

Η αδυναμία της Προέδρου στον Τσιόδρα

Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού συνάντησε χθες η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μιλώντας μαζί τους για την έως τώρα εμπειρία τους αλλά και τα επόμενα βήματα για την προστασία της δημόσιας υγείας ενόψει του ανοίγματος των συνόρων. Η κ. Σακελλαροπούλου έδειξε ιδιαίτερη εκτίμηση στον Σωτήρη Τσιόδρα με τα εξής λόγια: «Ο εκπρόσωπος της επιτροπής, ο καθηγητής κ. Τσιόδρας, πέτυχε με τη δημόσια παρουσία του, με τον γλυκύ και άμεσο τρόπο του να εμπνεύσει σε όλους μας αισθήματα ασφάλειας κι εμπιστοσύνης. Είχε όμως στο πλάι του όλα τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής, που αθόρυβα αλλά ουσιαστικά πέτυχαν να προστατεύσουν με τρόπο υποδειγματικό όλους τους πολίτες, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της χώρας μας», ήταν τα λόγια της κ. Σακελλαροπούλου.

Ο Παύλος Μελάς… επί τρία

Για την ιδιαίτερη αδυναμία του υφυπουργού Αμυνας Αλκ. Στεφανή στον Παύλο Μελά σάς έχει ξαναγράψει η στήλη. Το πάθος, ωστόσο, του υφυπουργού έχει πάει σε άλλο επίπεδο, αφού θέλει πλέον παντού να υπάρχει κάτι από τον ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα. Ο υφυπουργός παρήγγειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο μεγάλα μπάνερ για το γραφείο του όπου εικονίζεται ο μακεδονομάχος. Παράλληλα, έχει θέσει στην Προεδρική Φρουρά το αίτημα να υπάρξει και στολή μακεδονομάχου, όπως υπάρχει στολή των Ποντίων. Τέλος, κάτι που γνωρίζουν λίγοι είναι ότι στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, στην Καβάλα, υπάρχει ένα κάδρο του Μελά, το οποίο είναι δώρο του… Αλκιβιάδη Στεφανή. Παύλος Μελάς παντού! 

Το μπλοκάκι του Δημητριάδη

Ο υπολογιστής, τα excel και τα smart phones είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς όλων. Το παραδοσιακό μπλοκάκι, όμως, όπου σημειώνεις τρέχουσες εκκρεμότητες και βασικά θέματα, είναι για πολλούς αδιαπραγμάτευτη αξία. Σε αυτή την κατηγορία μού λένε πως ανήκει και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος πάνω στο γραφείο του έχει πάντα ένα πυκνογραμμένο μπλοκ σημειώσεων.

Υπάλληλοι του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μάς έχει συνηθίσει να πολιτεύεται αδιαφορώντας αν με τις ενέργειές του βλάπτει τη χώρα. Αυτό έκανε, αυτό κάνει». Ετσι σχολίασε το Γραφείο Τύπου της Ν.Δ. το άρθρο στον Guardian που δυσφημούσε τη χώρα, λέγοντας πως οι συγγραφείς «είναι πρώην υπάλληλοι του ΣΥΡΙΖΑ». Η ανακοίνωση συνεχίζει σε πολύ υψηλούς τόνους, αναφέροντας πως «όλο και συχνότερα παρατηρείται το φαινόμενο πρώην μετακλητοί υπάλληλοι του ΣΥΡΙΖΑ να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κατά της χώρας, ενδεδυμένοι τον μανδύα του ανεξάρτητου δημοσιογράφου».

Μίλησε σε εκατοντάδες… δισ.

1.500 άνθρωποι παρακολούθησαν τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην Bloomerg TV. Το θέμα είναι, όμως, τι ακριβώς είναι αυτοί οι άνθρωποι που τον παρακολούθησαν. Μεγάλα funds, κολοσσοί της Υγείας, τραπεζίτες και επικεφαλής εταιρειών ήταν ανάμεσα σε αυτούς που άκουσαν τον πρωθυπουργό να μιλάει για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και για τις προκλήσεις της επόμενης μέρας. Στο Μαξίμου υπήρχε διάχυτη ικανοποίηση για τη συνέντευξη, την οποία μάλιστα προλόγισε ο ίδιος ο Μπλούμπεργκ. Χαρακτηριστικό το σχόλιο στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, που έλεγε μετά τη συνέντευξη πως ο Μητσοτάκης διαφήμισε τη χώρα μπροστά σε… πολλά δισ. δολάρια. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επόμενη μέρα.

Το… υδρογόνο

Αν ρίξει κάποιος μια ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Μαρίας Σπυράκη, θα διαπιστώσει πως η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. έχει πάρει επ’ ώμου το θέμα του υδρογόνου και τη δυνατότητα που έχει να γίνει ένας από τους σημαντικότερους ενεργειακούς «κρίκους» του 21ου αιώνα. Οι σχετικές παρεμβάσεις της είναι συνεχείς, με πολλούς να λένε πως η ευρωβουλευτής ορθώς ασχολείται με ένα τόσο σημαντικό ενεργειακό θέμα και άλλους να υποστηρίζουν πως η ενασχόλησή της είναι μονοθεματική και μονότονη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή