80 χρόνια πριν… 7-7-1940

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ΔΟΥΝΚΕΡΚΗ»: Το Αγγλικόν Ναυαρχείον εξέδωσεν ανακοινωθέν διά του οποίου δηλοί ότι αποτέλεσμα της ναυτικής δράσεως της 3ης τρέχοντος εναντίον μονάδων του γαλλικού ναυτικού εις το Οράν υπήρξεν η βλάβη του θωρηκτού «Δουνκέρκη», το οποίον εξώκειλεν. […] Μετά την συμπλοκήν της 3ης Ιουλίου, ο ναύαρχος Ζανσούλ, αρχηγός των εις Οράν γαλλικών ναυτικών δυνάμεων, εξαπέστειλε σήμα ότι τα πλοία του είχον τεθή εκτός μάχης και ότι διέτασσε τα πληρώματά των να τα εκκενώσουν. Λόγω της ανακοινώσεως αυτής του Γάλλου ναυάρχου δεν εθεωρήθη αναγκαίον να κοινοποιηθούν νεώτεραι διαταγαί, πριν ή διεξαχθούν και αι περαιτέρω ενέργειαι εναντίον της «Δουνκέρκης». Το εν λόγω γαλλικόν θωρηκτόν υπέστη σήμερον την πρωίαν επίθεσιν εκ μέρους αγγλικών αεροπλάνων της αεροπορίας και του ναυτικού, εξ δε εκ των ριφθεισών βομβών έπεσαν επ’ αυτού.

ΤΟΜΠΡΟΥΚ: «Λίαν επιτυχής επιχείρησις διεξήχθη σήμερον υπό αεροπλάνων εναντίον ιταλικών πολεμικών πλοίων, προφυλασσομένων εντός του λιμένος Τομπρούκ της Λιβύης» (ανακοινωθέν Αγγλικού Ναυαρχείου).

ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΙΣ: Εις τέσσερα μεγάλα εργοστάσια ήρχισε λειτουργούσα κατ’ αρχάς υπηρεσία των Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων. Σκοπός της είναι να βοηθήση την ανάπτυξιν του πνεύματος αποταμιεύσεως μεταξύ των εργατών. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή