Η συγκάλυψη της συγκάλυψης

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ενα παλιό και δοκιμασμένο ρητό», θύμιζε την Κυριακή ο κ. Αλέξης Παπαχελάς: «μας διδάσκει ότι η απόπειρα συγκάλυψης είναι συνήθως χειρότερη από το ίδιο το έγκλημα (…) Κάνει στο τέλος μεγαλύτερη πολιτική ζημιά και σπρώχνει τους χειριστές της επιχείρησης συγκάλυψης σε έναν πολύ ολισθηρό, επικίνδυνο κατήφορο» («Καθημερινή» 19.7.2020).

Αυτό είναι καταφανές αν δούμε τη διαχείριση που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ  επί των ανατριχιαστικών αποκαλύψεων της «Καθημερινής» για τη συγκάλυψη ευθυνών που είχαν στελέχη του στη φονική πυρκαγιά του 2018. Εκατόν δύο άνθρωποι έσβησαν στις φλόγες, και ο εκλεκτός της κυβέρνησης, τέως αρχηγός της Πυροσβεστικής, καιγόταν να μην αποκαλυφθούν τα στοιχεία για τις ευθύνες της κ. Ρένας Δούρου, του Δασαρχείου και του δημάρχου· δεν καταλάβαμε γιατί ήθελαν να καλύψουν και δημάρχους, αλλά τέλος πάντων…

Επειτα από αυτήν την αποκάλυψη, άρχισε η επιχείρηση συγκάλυψης της συγκάλυψης. Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ότι «η Ν.Δ. προσπαθεί για ακόμα μία φορά να εκμεταλλευθεί την τραγωδία στο Μάτι για να προαγάγει τη δική της πολιτική ατζέντα των ψεμάτων και της λάσπης». Η κ. Δούρου ανησύχησε για τη Δημοκρατία: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στοχοποιεί τη δημοκρατία, κατασκευάζει εχθρούς στο πρόσωπο των πολιτικών της αντιπάλων». Η κ. Ολγα Γεροβασίλη φώναξε στο twitter ότι «κινδυνεύει η Δημοκρατία» και γι’ αυτό έκανε μήνυση στην «Καθημερινή», η οποία απλώς αποκάλυψε αυτά που έλεγε ο εκλεκτός του κόμματός της για την αρχηγία του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πιο γελοία ήταν η συγκάλυψη που επιχείρησαν όσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξαμολύθηκαν στα πρωινάδικα της τηλεόρασης για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Τι δεν ακούσαμε; Για την «κυβέρνηση που μας έβγαλε από τα μνημόνια», για «τα 37 δισ. που άφησε προίκα», για τον «νεοφιλελευθερισμό που ελλοχεύει» κ.λπ. Α, ναι! Είπαν επίσης και ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για να αποκαλυφθεί η αλήθεια, παραβλέποντας ότι αυτό ακριβώς είναι το επίδικο: οι παρεμβάσεις –με ή χωρίς εντολές άνωθεν– για να παραπλανηθεί η Δικαιοσύνη. «Φτιάχ’ τα απλά και ας σε περάσουν για κουτό (…) Πέντε πραγματάκια: άνεμοι, καύσιμος ύλη, μείξη πεύκων με σπίτια, δόμηση άναρχη, αυθαίρετη. Με αποτέλεσμα η πυρκαγιά μέσα στη μια ώρα να φύγει. Εγώ δεν σε βάζω ούτε να μπλέξεις ούτε τίποτα, πέντε πραγματάκια γράψε από την εμπειρία σου, αν είναι ελλιπή στοιχεία στα αρ…α σου, τι θα σου πει ο εισαγγελέας; Τίποτα. Αυτά είχα, αυτά βρήκα, αυτά έβαλα…», έλεγε ο εκλεκτός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την Πυροσβεστική.

Ηταν φρικτό το έγκλημα στο Μάτι. Εγινε χειρότερο μετά την κυνική απόπειρα συγκάλυψης, που αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή τούτη η εφημερίδα. Γίνεται ακόμη χειρότερο από τις δικαιολογίες και τις επιθέσεις στην «Κ». Ο κατήφορος συνεχίζεται…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή