Θεωρείο (29/07/20)

3' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φλερτ ΣΥΡΙΖΑ με βουλευτές του ΜέΡΑ25

Τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κόμμα του Γ. Βαρουφάκη είναι γνωστά, καθώς ο τρόπος διοίκησης του πρώην υπουργού Οικονομικών δημιουργεί πολλές εσωτερικές γκρίνιες και μαζί αμφιβολίες για το αν θα καταφέρει να είναι και στην επόμενη Βουλή. Με δεδομένο πως οι βουλευτές το πρώτο που έχουν στο μυαλό τους είναι το πώς… θα ξαναβγούν βουλευτές, κρατήστε την πληροφορία πως έχει ήδη ξεκινήσει το φλερτ αρκετών εκ του ΜέΡΑ25 με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι πιο παρατηρητικοί στη Βουλή έχουν δει πως ο Δ. Τζανακόπουλος κάθεται συχνά-πυκνά κοντά στα έδρανα του ΜέΡΑ25 και συνομιλεί με βουλευτές του, έχοντας αναλάβει ρόλο γεφυροποιού.

Οταν οι λίγοι κλέβουν τους πολλούς

Ανησυχία, για να μην πω αναστάτωση, σε κομματικούς – κυβερνητικούς κύκλους υποτίθεται ότι προκάλεσαν τα νέα πρόστιμα που θέλει να επιβάλει η ΑΑΔΕ σε όσους κλέβουν τον ΦΠΑ ή παραποιούν ταμειακές μηχανές. Δεν έχουν όμως δίκιο. Αν θέλουμε –οι πολλοί– να πληρώνουμε λογικούς φόρους καλό είναι να τιμωρούνται, σχεδόν εξοντωτικά, εκείνοι που χωρίς κανένα φραγμό κλέβουν εμάς τους υπόλοιπους. Μακάρι η κυβέρνηση να μην κάνει πίσω και τα νέα πρόστιμα να ισχύσουν. Με την ευκαιρία να πούμε ότι τα συνεργεία της εφορίας στους τουριστικούς προορισμούς έχουν κερδίσει πόντους φέτος με τη συμπεριφορά τους. Λειτουργούν με επαγγελματισμό αλλά και κατανόηση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, λόγω κορωνοϊού, εστιάτορες και καταστηματάρχες.

Ανάκληση αδειών στο Οικονομικών

Μία απρόοπτη ανάκληση αδειών που κυκλοφόρησε τις προηγούμενες μέρες στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, ερμηνεύτηκε ως προμήνυμα ανασχηματισμού, καθώς στο υπουργείο αναμένονται αλλαγές λόγω της δημιουργίας νέας δομής που θα χειρίζεται το πακέτο από το Ταμείο Ανασυγκρότησης. Η πληροφορία διαψεύστηκε και οι υπάλληλοι θα κάνουν κανονικά διακοπές τελικά. Αυτό δεν ξέρω, πάντως, αν σημαίνει και λήξη συναγερμού ή απλά τα μπάνια του Αυγούστου είναι ιερά και δεν τα χαλάει ούτε ο ανασχηματισμός.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε την Ντόρα

Σε κλίμα συναίνεσης εξέλεξε το προεδρείο της η διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκη που συνεδρίασε χθες για πρώτη φορά. Πρόεδρος εξελέγη η Ντόρα Μπακογιάννη, αντιπρόεδρος ο Γ. Κατρούγκαλος και γραμματέας ο Α. Λοβέρδος. Στην πρώτη αυτή συνεδρίαση της επιτροπής, υπό την προεδρία της Ντόρας Μπακογιάννη, συζητήθηκαν θέματα κυρίως οργανωτικά και καθορίστηκε το αντικείμενο των δύο ομάδων εργασίας, μια για θέματα αναπτυξιακά και μια για θεσμικά. Χαρακτηριστικό του συναινετικού κλίματος είναι ότι ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Ξανθόπουλος, αφού συνεχάρη την Ντόρα Μπακογιάννη για την εκλογή της δήλωσε ικανοποιημένος και διότι σπανίως του συμβαίνει να ψηφίζει κάποιον Νεοδημοκράτη. Η πρώην υπουργός τον ευχαρίστησε και έσπευσε να δηλώσει ότι και η ίδια δεν συνηθίζει να ψηφίζει συριζαίους, αλλά το έκανε με χαρά.

Τα παράπονα του Θωμά

Ο πρώην πλέον υφυπουργός Γεράσιμος Θωμάς παραιτήθηκε πρόσφατα καθώς επελέγη ως γενικός διευθυντής Φορολογίας και Τελωνειακής Ενωσης. Η μετακίνησή του, ωστόσο, παρά τις μελιστάλακτες ανακοινώσεις δεν έγινε χωρίς παράπονα, καθώς όπως λέει ο ίδιος ο πρώην υφυπουργός σε στενούς φίλους του, κάποιοι δεν του φέρθηκαν καλά…

Επιδεικτική αδιαφορία

Την ώρα που η κυβέρνηση ανακοίνωνε την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους, ο υφυπουργός Αυγενάκης έβγαζε φωτογραφίες από την υπογραφή μιας συμφωνίας χωρίς χρήση μάσκας και χωρίς αποστάσεις. Εκαστος εφ’ ω ετάχθη.

Παναθηναϊκός και Ρεάλ Σοσιεδάδ

Η επιλογή του Νίκου Δένδια να φορέσει μάσκα με το τριφύλλι του Παναθηναϊκού δεν ήταν τυχαία. Η Ισπανίδα ομόλογός του Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια είναι φανατική ποδοσφαιρόφιλη, καθώς η ίδια και η οικογένειά της υποστηρίζουν τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, την ομάδα της πόλης απ’ όπου κατάγεται. Τη σχετική συζήτηση έχει κάνει μάλιστα και στο παρελθόν με τον Νίκο Δένδια, που με τη σειρά του της εξέφρασε την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό. Για την ιστορία, τη μάσκα την έδωσε στον υπουργό ο μεταφραστής της συνομιλίας με την Ισπανίδα, που είναι και ο επίσημος μεταφραστής του Παναθηναϊκού.

Αγωνία και… γκάφες

Η αγωνία του Χάρη Θεοχάρη να παραμείνει στο υπουργείο Τουρισμού και μετά τον επόμενο ανασχηματισμό τον οδηγεί από γκάφα σε γκάφα. Τελευταίο παράδειγμα, η δήλωση για το άνοιγμα της κρουαζιέρας. Σε μια στιγμή που οι κρουαζιέρες έχουν «παγώσει» παγκοσμίως, γιατί θεωρούνται ένας πολύ κλασικός τρόπος μετάδοσης του ιού, ο υπουργός επέλεξε να κάνει τη σχετική ανακοίνωση. Ρώτησε, άραγε, κανέναν; Και ποιος θα πάρει την ευθύνη αν συμβεί κάτι πολύ δυσάρεστο; Ο ίδιος ή μήπως το Μαξίμου;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή