Σαράντα πόδια, ένα κεφάλι

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαράντα πόδια, ένα κεφάλι-1Οσοι, όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, επικαλούνται την παράδοση της ανανεωτικής Αριστεράς, που δεν ήταν αρχηγική, ποιο κόμμα νοσταλγούν; Νοσταλγούν μήπως τον προ Τσίπρα ΣΥΡΙΖΑ – ένα μικρό, πλην καθαρό κομματίδιο, που θύμιζε περισσότερο καπνιστική λέσχη ισόβιων συνδικαλιστών;

Ο Τσακαλώτος και οι αυτόκλητοι λειψανοφύλακες του «ριζοσπαστικού χαρακτήρα» της Αριστεράς που έχουν συσπειρωθεί γύρω του, καταβρέχουν τον Τσίπρα. Δεν θέλουν όμως –ούτε θα μπορούσαν– να τον ανατρέψουν. Ανευ Τσίπρα, το κόμμα θα απέμενε σαρανταποδαρούσα χωρίς κεφάλι.

Οι παλιοί θέλουν μόνο να τον κηδεμονεύσουν – να μην τον αφήσουν να πασοκοποιήσει το μαγαζί και να το διοικεί με τους τριανταπεντάρηδες που ο ίδιος ανέδειξε. Με όρους πολιτικής βιοτεχνολογίας, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό: Σαράντα κουρασμένα πόδια σέρνουν και σέρνονται από ένα αναντικατάστατο κεφάλι.

Στέντωρ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή