Θεωρείο (09/10/20)

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H «Δάνειος Πλειοψηφία»

Αν υπάρχει μνήμη, τότε ο λαϊκισμός δεν βρίσκει –τόσο– πρόσφορο έδαφος. Ο Τασούλας θύμισε χθες κάτι πολύ ενδιαφέρον. Η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ήταν ο καταλύτης της απόφασης για Χ.Α., ψηφίστηκε το μακρινό 2001 επί ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν θα είχε περάσει χωρίς τις… ψήφους της Ν.Δ., καθώς υπήρχαν διαρροές από την κυβέρνηση. Ψάχνοντας λεπτομέρειες έπεσα πάνω σε μία ιστορική φράση του τότε αντιπροέδρου της Βουλής Παν. Κρητικού, ο οποίος είπε πως η αλλαγή επετεύχθη «χάρη στη δάνειο πλειοψηφία», δηλαδή τη Ν.Δ. Εισηγητής από πλευράς Ν.Δ. ήταν ο Χρ. Μαρκογιαννάκης. Το πιο ενδιαφέρον είναι πως το ΚΚΕ είχε καταψηφίσει, ενώ ο τότε Συνασπισμός είχε… αποχωρήσει. Λεπτομέρεια: η Ν.Δ. ψήφισε σύσσωμη καθώς ο τότε πρόεδρος Κώστας Καραμανλής έθεσε αυστηρά κομματική πειθαρχία.

Eκπληξη

Μου λένε πως σε πρόσφατη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων που αποτελεί… απόρθητο κάστρο, υπήρξαν επισκέψεις. Ο Δ. Παναγιωτάκης, ο γνωστός θεατράνθρωπος, έγινε δεκτός και έθεσε στους γιατρούς τα σοβαρά θέματα που υπάρχουν στον χώρο. Λύση δεν υπήρξε παρά την προσπάθεια, καθώς στην παρούσα φάση δεν βρίσκεται η χρυσή τομή. Η παρουσία πάντως του Παναγιωτάκη, δημιουργεί ένα προηγούμενο, καθώς είναι βέβαιο πως και άλλες επαγγελματικές ομάδες θα αιτηθούν συνάντηση με τους ειδικούς ώστε να συζητήσουν τα θέματά τους…

«Γραμμή» Ιερωνύμου

Αρκετές γκρίνιες πιάνουν τα ραντάρ μου στον νότιο τομέα λόγω της στενής σχέσης του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Τ. Θεοδωρικάκο. Ο ΥΠΕΣ έκανε πρόσφατα ένα «δώρο» στην Εκκλησία που αφορούσε τα παγκάρια των νεκροταφείων, τα οποία πήρε από τους δήμους και τα έδωσε ξανά σε αυτήν. Με αυτό τον τρόπο ο Θεοδωρικάκος δημιούργησε προνομιακές σχέσεις με την Εκκλησία που είναι πάντα πολύτιμες στον εκλογικό στίβο. Ως αντίδωρο ο Αρχιεπίσκοπος λέει την καλή του κουβέντα όπου μπορεί για τον υπουργό, προκαλώντας τις γκρίνιες που σας έλεγα. Συγγνώμη, αλλά δεν φταίει ούτε ο Μακαριώτατος ούτε ο υπουργός… Pacta sunt servanda.

Δείπνο

Σε ένα όμορφο roof garden με θέα τον Θερμαϊκό συνέφαγε την Τετάρτη το βράδυ το πρωθυπουργικό ζεύγος με εκλεκτή παρέα. Στο ίδιο τραπέζι κάθονταν ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Θόδωρος Καράογλου, η Λίνα Μενδώνη, ο Δημήτρης Καιρίδης, ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Κώστας Ζέρβας.

Νέο κόμμα…

Πολλοί συζητούν πως αν το επόμενο διάστημα δεν αρχίσει να απειλεί ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά, θα υπάρξει κινητικότητα για νέο κεντρώο κόμμα. Ποια ονόματα ακούγονται για πρόεδροι θα σας πω άλλη φορά, καθώς σηκώνει ανάλυση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή