Θεωρείο (17/10/20)

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευθυμίου για Παγκόσμια Τράπεζα

Η κούρσα διαδοχής για τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα έχει ξεκινήσει, καθώς, ως γνωστόν, η θητεία του Χρήστου Παπουτσή τελειώνει. Μου λένε πως σχετικό ενδιαφέρον έχει εκφράσει ο Πέτρος Ευθυμίου. Προσέξτε όμως τη λέξη «ενδιαφέρον». Το ότι καλοβλέπει τη θέση ο πρώην υπουργός δεν συνεπάγεται απαραίτητα πως αντίστοιχο ενδιαφέρον έχει και το Μαξίμου.

Παπανδρεϊκή υποψηφιότητα

Μεγάλη συζήτηση είδα πως προκάλεσε η πληροφορία πως κάποιοι θα έβλεπαν θετικά την Εύα Καϊλή για υποψήφια αρχηγό. Η ίδια μάλιστα δεν το διέψευσε σε δημόσια τοποθέτησή της, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τη στήλη. Για αυτό θα σας δώσω άλλη μια πασοκική πληροφορία. Εξάλλου, το ΠΑΣΟΚ πάντα ενδιαφέρει, ακόμα και στα κάτω του. Το παπανδρεϊκό μπλοκ, λοιπόν, δεν πρόκειται να μείνει χωρίς υποψήφιο πρόεδρο, εξ ου και αναζητείται το πρόσωπο. Οι πληροφορίες συγκλίνουν πως δεν αποκλείεται να είναι ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος ουδέποτε σταμάτησε να βλέπει κόσμο και να διατηρεί τις επαφές του.

Επισήμως ελληνικά

Το πρόσφατο non paper που εξέδωσαν οι Τούρκοι για να αποδομήσουν την Ελλάδα περιείχε ένα χάρτη με ένα «λάθος». Λάθος για αυτούς, όχι για εμάς. Τα Ιμια ήταν στην ελληνική πλευρά και οι φίλοι μας έκαναν δύο ημέρες να το πάρουν χαμπάρι, για να χρησιμοποιήσω μια δική τους λέξη. Οποιος μπει στο καινούργιο λινκ, τον οδηγεί σε ένα χάρτη όπου τα Ιμια έχουν περάσει στην τουρκική πλευρά. Στις ιδιότητες της ανάρτησης αποκαλύπτονται και οι αλλαγές. Τις έκανε ο Ντοκγκουκάν Οζεγκί, κάποιος υπάλληλος προφανώς του ΥΠΕΞ, στις 15 Οκτωβρίου, δύο ημέρες μετά την πρώτη ανάρτηση, η οποία ήταν πάλι δική του. Να πούμε στον φίλο Ντοκγκουκάν πως στην Ελλάδα υπάρχει η παροιμία που λέει «μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται»…

Ανοικτή γραμμή

Να ξέρετε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει διαρκώς απευθείας εικόνα για όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ ενόψει και των εκλογών, καθώς είναι σε ανοικτή και απευθείας γραμμή με τον Εντι Ζεμενίδη, επικεφαλής της HALC.

Προεκλογικός αγώνας

Μου το είπαν δύο διαφορετικά στελέχη του ΕΛΚ, διαφορετικής εθνικότητας, άρα η πληροφορία είναι διασταυρωμένη. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες, έδωσε διπλή μάχη: αφενός, έκανε «φροντιστήριο» στα στελέχη του ΕΛΚ για τις προκλήσεις των Τούρκων. Αφετέρου, με την ευκαιρία, έκανε μια πρώτη κρούση για την ελληνική υποψηφιότητα της Αννας Διαμαντοπούλου στον ΟΟΣΑ, εγκαινιάζοντας τον μακρύ προεκλογικό αγώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή