Η αρμενική διασπορά και η διεθνής απάθεια

Η αρμενική διασπορά και η διεθνής απάθεια

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κύριε διευθυντά
Από τις 27 Σεπτεμβρίου οι αμυντικές δυνάμεις του Αρτσάχ βάλλονται πανταχόθεν από τον τουρκοαζερικό στρατό. Τις πρώτες μέρες δημοσιεύματα ανέφεραν ότι οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για το ποιος ξεκίνησε αυτή τη σύρραξη. 

Η διεθνής κοινότητα δεν αντιδρούσε. Εχοντας διανύσει τον πρώτο μήνα –και με το παραπάνω μάλιστα– του πολέμου, υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία πως το έγκλημα που διαπράττεται στον θύλακο –και όχι μόνο– ήταν προμελετημένο.

Ολη η αρμενική διασπορά σαστίζει απέναντι στην απάθεια της διεθνούς κοινότητας. Τι περιμένετε άραγε; Δεν γνωρίζετε ότι πολεμούν τζιχαντιστές με μισθό 2.000 δολαρίων τον μήνα; Ή μήπως αγνοείτε και το γεγονός ότι ο εχθρός διαπράττει επανειλημμένως εγκλήματα πολέμου το ένα μετά το άλλο;

Δεν είδατε μάλλον τον βομβαρδισμό του ιστορικού ναού στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Δεν είδατε μάλλον τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου στο Στεπανακέρτ. Δεν είδατε μάλλον το αποτρόπαιο έγκλημα που διέπραξαν με την εν ψυχρώ δολοφονία δύο Αρμένιων ομήρων.

Δεν είδατε μάλλον τους απαγορευμένους από το διεθνές δίκαιο πυραύλους που εκτοξεύθηκαν σε οικισμούς προκαλώντας τον θάνατο άμαχου πληθυσμού.

Η σιωπή δεν είναι χρυσός.

Να τους περιμένετε στη Βιέννη…

Σημ.: Η επιστολή εστάλη πριν από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βιέννη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή