Το φάντασμα του ISIS

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Αιγύπτιος πρόεδρος Σίσι πέτυχε διάνα όταν προειδοποιούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Αναστασιάδη ότι η Τουρκία «θα σας πλημμυρίσει με τζιχαντιστές». Ο Σίσι γνωρίζει ίσως όσο κανένας άλλος ηγέτης στην περιοχή τα της ισλαμικής τρομοκρατίας γιατί τα βιώνει στην Αίγυπτο με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους και άλλες εξτρεμιστικές παραφυάδες. Συντηρεί προς αντιμετώπισή της ένα τεράστιο δίκτυο πληροφόρησης και καταστολής που σιτίζει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έναν στους δέκα Αιγυπτίους. Δεν πέρασαν παρά λίγες μέρες και ο Αιγύπτιος πρόεδρος επιβεβαιώθηκε με τις δύο αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις, στο Παρίσι και τη Βιέννη, για τις οποίες ανέλαβε την ευθύνη το ISIS. 

Το ότι αυτές δεν έγιναν στην Αθήνα ή στην Κύπρο ελάχιστη σημασία έχει, αφού Ελλάδα και Κύπρος έχουν ταχθεί και οι δύο στο διαμορφούμενο μέτωπο εναντίον του ισλαμικού εξτρεμισμού, στην Ευρώπη, και αποτελούν δυνάμει στόχους. Τώρα ήταν το Παρίσι και η Βιέννη, αύριο μπορεί να αιματοκυλιστούν το Μιλάνο, το Λονδίνο, το Μόναχο ή και η Αθήνα. Με τις εμπρηστικές δηλώσεις του, περί δήθεν πολέμου των «απίστων» Ευρωπαίων εναντίον του Ισλάμ –μέχρι και για σύγχρονους σταυροφόρους μίλησε– ο Ερντογάν αφυπνίζει τον τυφλό ισλαμικό φανατισμό και οπλίζει το χέρι της πιο απεχθούς έκφρασής του, το Ισλαμικό Κράτος. 

Επιστρατεύει τον θρησκευτικό φανατισμό, για να πετύχει γεωπολιτικούς στόχους σε ένα παιχνίδι με τη φωτιά. Την άνοιξη επιχείρησε να τρομοκρατήσει την Ευρώπη κατευθύνοντας χιλιάδες πρόσφυγες στον Εβρο, τώρα υποθάλπει τζιχάντ εναντίον του ευρωπαϊκού μοντέλου ειρηνικής συμβίωσης ανθρώπων με διαφορετική καταγωγή και θρησκεία. Πολλοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε ένα νέο κύμα ισλαμικής τρομοκρατίας και θα πρέπει να προετοιμαστεί για την αντιμετώπισή του. Υπάρχουν στην επικράτειά της χιλιάδες σαλαφιστές έτοιμοι να σκοτώσουν στο όνομα του Ισλάμ. 

Με τα κηρύγματα θρησκευτικού μίσους ο Τούρκος ισλαμιστής ηγέτης τους σπρώχνει προς τα εκεί. Θύλακoi εκτροφής ισλαμικού εξτρεμισμού λειτουργούν και στους μουσουλμανικούς πληθυσμούς της Βαλκανικής όπου ο Ερντογάν κάνει παιχνίδι γεωπολιτικής μέσω της θρησκείας. Στα Τίρανα ο ιμάμης του ανεγερθέντος με τουρκικό χρήμα μεγάλου τεμένους κάλεσε την περασμένη εβδομάδα τους πιστούς βγαίνοντας από το τέμενος να ποδοπατούν τη φωτογραφία του Μακρόν! Ο Πούτιν έτριξε στον Ερντογάν τα δόντια για την αποστολή μισθοφόρων τζιχαντιστών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και το Ισραήλ διαβλέπει πλέον ισλαμική απειλή από την Τουρκία, μεγαλύτερη και εκείνης από το Ιράν.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή