Κρύο, καιρός για κόφτες

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρύο, καιρός για κόφτες-1Το διαπιστώνεις με ένα απλό γκουγκλάρισμα: το μπλακάουτ στην τηλεκπαίδευση ήταν άσχετο με τα εγχώρια δίκτυα. Πυροδότησε, ωστόσο, το ερώτημα: Κινδυνεύει το ελληνικό Ιντερνετ από την καραντίνα; Στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης φοβούνται τον στρατηγό χειμώνα. Φοβούνται ότι το κρύο ευνοεί διαδικτυακό «μποτιλιάρισμα» βαρύτερο από αυτό της άνοιξης.

Τότε η Κομισιόν είχε βάλει «κόφτη» στο Νέτφλιξ, υποχρεώνοντάς το να ρίξει την ποιότητα μετάδοσης. Αντίστοιχοι περιορισμοί μπορεί να χρειαστούν και τώρα – είτε από ευρωπαϊκές είτε από τις εθνικές αρχές. Ο «κόφτης» ίσως χρειαστεί να πέσει και σε άλλες πολύ δημοφιλείς και «βαριές» υπηρεσίες – δηλαδή αυτές που προσφέρουν ψυχαγωγία μόνο για ενήλικες. Δεν είναι αστείο. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η ευστάθεια του Δικτύου εξαρτάται από τις εκπυρσοκροτήσεις της έγκλειστης λίμπιντο. Οι φαντασιώσεις του έθνους μπορεί να γίνουν ο εφιάλτης του Πιερρακάκη.

Στέντωρ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή