Θεωρείο (14/11/20)

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ιερό» τετ α τετ

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ήταν αρνητικός στο τεστ για τον κορωνοϊό. Παρ’ όλα αυτά, τύπος και υπογραμμός, παρέμεινε για την απαραίτητη καραντίνα στο αγαπημένο του ησυχαστήριο στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων στη Ζάλτσα της Βοιωτίας. Σήμερα το πρωί πάντως θα βρεθεί στην Αθήνα, όπου θα έχει ένα τετ α τετ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το οποίο αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα γίνει στη σκιά της επιστολής που απέστειλε η Ιερά Σύνοδος, με την οποία αναφέρει πως δεν θα δεχθεί κλειστούς ναούς τα Χριστούγεννα…

Καμικάζι Αδωνις

Μαθαίνω πως ο Αδωνις Γεωργιάδης αναλαμβάνει πλήρως την ΕΑΒ με αποστολή-καμικάζι να τελειώσει άμεσα η ιδιωτικοποίησή της. Υπάρχει άλλωστε μεγάλο ενδιαφέρον από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για κοινές συμπαραγωγές με το Ισράηλ. Θυμίζω πως, όπως αποκάλυψε πρώτη η στήλη από την περασμένη εβδομάδα, επίκειται πρωθυπουργικό ταξίδι στο Αμπου Ντάμπι στις 17 Νοεμβρίου.

Φιρμάνι

Το είχαμε σχολιάσει επανειλημμένως: το επικοινωνιακό κομμάτι στη διαχείριση της πανδημίας τελευταία θύμιζε βαβέλ, εξ ου και τελικά ελήφθησαν μέτρα και σε αυτό τον τομέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Γεραπετρίτης έστειλε μήνυμα σε κάποιους υπουργούς οι οποίοι μιλάνε πολύ, να περιορίζονται στα του οίκου τους και να μη βγαίνουν στα κανάλια να μιλάνε για την πανδημία. Το αλαλούμ των προηγούμενων ημερών κυρίως με τα sms και το delivery προκάλεσε σύγχυση στους πολίτες και γρατζούνισε την κυβέρνηση.

Στο ακουστικό σας

Οι ανακοινώσεις μάλιστα των υπουργείων θα περνάνε πρώτα από ένα επικοινωνιακό κέντρο και δεν θα βγαίνουν χωρίς έγκριση. Συνεπώς, τα γραφεία Τύπου των υπουργείων υπάγονται πλέον στο Μαξίμου.

Γιατρέ μου…

Το επικοινωνιακό συμμάζεμα δεν σταματά στα υπουργεία αλλά πηγαίνει και στην Κ.Ο. Μαθαίνω πως ο Στ. Καλαφάτης έχει πάρει ήδη εντολή να επικοινωνήσει με τους βουλευτές – γιατρούς της Κ.Ο. της Ν.Δ. ώστε να εκπροσωπούν αυτοί κατά βάση την κυβερνητική παράταξη στα κανάλια. Οι δεξιότητες που εξετάζονται είναι πλην της ιατρικής τέχνης και η επικοινωνιακή. 

Τα καταφύγια

Σύσκεψη με επίκεντρο τις αντοχές του συστήματος υγείας θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι στο Μαξίμου. Δεν είναι κάτι έκτακτο, αλλά μία καθιερωμένη πλέον σύσκεψη που μετρά αναλυτικά τα στοιχεία εισιτηρίων – εξιτηρίων στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό και για παν ενδεχόμενο, η κυβέρνηση έχει ήδη εξοπλίσει τα πυρηνικά καταφύγια του 424 ΓΣΝΕ ώστε να υποδεχθούν, εάν χρειαστεί, ασθενείς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή