Θεωρείο (17/11/20)

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φλερτ Τσίπρα – Βαρουφάκη

Δεν είναι μόνο το κοινό κείμενο που υπεγράφη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25, το οποίο άλλωστε συνυπέγραψε και το ΚΚΕ. Το τελευταίο διάστημα, είναι σαφές πως έχουν ανοίξει και πάλι οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Τσίπρα και Βαρουφάκη. Τα σημάδια φάνηκαν δημοσίως και στην τελευταία σύγκρουση στη Βουλή όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεφύλασσε έπειτα από καιρό ένα κομπλιμέντο για τον άλλοτε υπουργό του, υιοθετώντας την πρότασή του για τα τάμπλετ των μαθητών και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25… ανταπέδωσε με μία αποστροφή στην οποία έδωσε τα… εύσημα στον Τσίπρα που κατάφερε να πάρει 32% στις εκλογές.

Επιστροφή στο ’15

Το φλερτ των άλλοτε συνοδοιπόρων και μετέπειτα αντιπάλων –στην πολιτική και στο σινεμά–  έχει προκαλέσει αίσθηση στην πολιτική πιάτσα. Αρκετοί είναι αυτοί που λένε πως ο Τσίπρας έπεσε στη φάκα του Μητσοτάκη, που αυτό επεδίωκε εξαρχής: να μετακινήσει τον Τσίπρα αριστερά. Η Φώφη, πάντως, δεν τσίμπησε. Στενός συνεργάτης της Γεννηματά όταν τον ρώτησα γιατί δεν συνυπέγραψε το ΚΙΝΑΛ, μου απάντησε ρητώς «εμείς δεν γυρνάμε στο 2015», προσθέτοντας πως ο Τσίπρας ξεκίνησε για άνοιγμα στο Κέντρο και καταλήγει σε άνοιγμα στον… Βαρουφάκη.

Αναπάντητες…

Εχει, πάντως, ενδιαφέρον πώς χειρίστηκε το θέμα η Γεννηματά που επιχείρησε να ταυτοποιήσει την αυτονομία της, παίρνοντας αποστάσεις και από τους μεν και από τους δε. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επικοινωνία της με τον πρωθυπουργό του είπε «εσύ φταις», κατηγορώντας τον πως η πόλωση ήταν εσκεμμένη. Ενδιαφέρον έχει ακόμα πως η Φώφη δεν απάντησε ποτέ στο τηλεφώνημα του Βαρουφάκη γιατί, όπως μου είπαν, «τον θεωρεί εντελώς αναξιόπιστο».

Ούτε ένας…

Αν ήταν σκορ αγώνα, θα ήταν διασυρμός. Το δημοτικό συμβούλιο Μαραθώνα αποφάσισε με απόλυτη πλειοψηφία 33-0 να «καταδικάσει» τον πρώην τοπικό άρχοντα Ηλία Ψινάκη για το Marathon Foundation, για προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης. Πρόκειται για μία μη κερδοσκοπική εταιρεία που είχε ιδρύσει τον Μάιο του 2015, με… φιλανθρωπικό, όπως έλεγε, σκοπό. Δυστυχώς, πολλοί γηραιοί κάτοικοι του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης δεν γνώριζαν ότι το ίδρυμα το οποίο παροτρύνονταν να ενισχύσουν και ο δήμος δεν έχουν καμία σχέση, όπως άφηνε να εννοηθεί ο αμφιλεγόμενος μάνατζερ της –κατ’ ευφημισμόν– show biz. 

Αγκάθι

Σε αγκάθι για την κυβέρνηση εξελίσσεται ο αν. υπουργός Παπαθανάσης που «σπάει» συνεχώς την προσπάθεια του Μαξίμου για ενιαία φωνή. Μετά τα sms που δημιούργησε σύγχυση, χθες, υποστήριξε πως υπάρχει σχέδιο για άνοιγμα της εστίασης την 1η Δεκεμβρίου. Αν όμως κάτι τέτοιο δεν συμβεί –που είναι το πιο πιθανό– θα έχει βάλει και άλλη τρικλοποδιά στην κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή