ΑΠΟΨΕΙΣ

Θεωρείο (20/11/20)

Η συγγνώμη του Φραγκογιάννη

Επειδή κυκλοφόρησαν διάφορα όσον αφορά το στιγμιότυπο με τον Αδωνι να φωτογραφίζει το ταβάνι του παλατιού στο Αμπου Ντάμπι  θα σας πω ένα παρασκήνιο. Η φωτογραφία δεν ανέβηκε στον λογαριασμό του Νίκου Δένδια, όπως αρκετοί σχολίασαν, βλέποντας πολιτική σκοπιμότητα. Τη φωτογραφία ανήρτησε ο υφυπουργός Κώστας Φραγκογιάννης, ο οποίος –αυτό είναι το παρασκήνιο– μετά τον σάλο που προκλήθηκε, έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη από τον υπουργό Ανάπτυξης, που λόγω της αμέλειάς του δημιούργησε πρόβλημα.  

Τηλεφώνημα

Το βράδυ της Τετάρτης βγήκε θετικό το τεστ του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για τον κορωνοϊό. Οπως μαθαίνω αμέσως ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε στο τηλέφωνο τον κ. Ιερώνυμο για να μάθει από πρώτο χέρι την κατάσταση της υγείας του και να του ευχηθεί ταχεία ανάρρωση.

Με τεστ  στο παλάτι

Να ξέρετε πάντως πως οι Αραβες ήταν πολύ αυστηροί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ενδεικτικό πως η πενταμελής κυβερνητική αποστολή (ήταν και ο πρέσβης μας στα ΗΑΕ Διονύσιος Ζώης) που μπήκε στο παλάτι του διαδόχου του θρόνου υπεβλήθη σε τεστ κορωνοϊού την ίδια μέρα, παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί τεστ πριν από την επιβίβαση στο αεροπλάνο στην Αθήνα. Συνεπώς, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Δένδιας, Αδωνις Γεωργιάδης και Κώστας Φραγκογιάννης έκαναν δύο τεστ μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.  Εξ ου και ο Στέλιος Πέτσας είπε χθες πως ο πρωθυπουργός έχει ελεγχθεί επαρκώς μετά την επαφή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο το περασμένο Σάββατο.

Λασπομαχίες

Κήνσορες στην Αρχαία Ρώμη ήταν αυτοί που συνέτασσαν τους καταλόγους των Ρωμαίων πολιτών, διαχωρίζοντας τις πράξεις τους σε μεμπτές και άμεμπτες. Οι σημερινοί επίγονοί τους βρίσκονται εμπρός στα πληκτρολόγια κάνοντας αναλύσεις. Εκανα αυτόν τον παραλληλισμό βλέποντας μία ανάρτηση του Απόστολου Δοξιάδη, με την οποία επιτίθετο χωρίς λόγο στον Νότη Μηταράκη. Εγραψε συγκεκριμένα πως η κατάργηση της φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στα αστυνομικά τμήματα είναι έργο της Ειρήνης Αγαπηδάκη που… καπηλεύτηκε ο υπουργός. Πρώτον, αγνόησε αυτό που λέμε «ο αρμόδιος υπουργός». Οπως στα λάθη που το σφάλμα χρεώνεται ο εκάστοτε υπουργός, έτσι και στα καλά έχει μερίδιο. Δεύτερον –και χειρότερο– ο κ. Δοξιάδης δεν διάβασε καν την ανακοίνωση του υπουργείου εντός της οποίας υπάρχει… on camera δήλωση της κ. Αγαπηδάκη. Λίγη προσοχή δεν βλάπτει.