Για όλα φταίνε τα τσουρέκια

Για όλα φταίνε τα τσουρέκια

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν ξέρουμε πόσοι θα έκαναν θέμα τις διακοπές του κ. Αλέξη Τσίπρα στην υπερπολυτελή θαλαμηγό το καλοκαίρι του 2018, αν δεν τις συκοφαντούσε ο ίδιος ο τέως πρωθυπουργός. Διότι ήταν ο ίδιος πολιτικός που σε ανύποπτο χρόνο έλεγε: «Ε, δεν τα φάγαμε όλοι μαζί! Κάποιοι τα φάγανε […] κάποιοι ήταν ομοτράπεζοι στα κότερα των μεγαλοεπιχειρηματιών» (ΝΕΤ 22.9.2010).

Οι φωτογραφίες από την κρουαζιέρα, που δημοσιοποιήθηκαν μερικούς μήνες μετά, στοιχειώνουν ακόμη στα αντιπολιτευτικά όνειρα του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και παράγονται διαρκώς «ειδήσεις» με αφορμή φωτογραφίες του νυν πρωθυπουργού. Πριν από μερικές ημέρες ήταν τα τσουρέκια που αγόρασε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από ένα κατάστημα στη Θεσσαλονίκη. «Τον Μωυσή της πρώτης φάσης προσγείωσαν οι επικοινωνιολόγοι από τα κύματα της Ερυθράς Θάλασσας στον Τερκενλή για τσουρέκι. Ασε τους πενθούντες με βουτήματα και καφέ (…) Το παντεσπάνι της Μαρίας Αντουανέτας είναι τόσο ντεμοντέ. Ηρθε ο καιρός του τσουρεκιού», έγραφε ο βουλευτής κ. Γιώργος Βαρεμένος (left 30.11.2020). Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε καταφερθεί ποτέ εναντίον των τσουρεκιών με τον τρόπο που είχε κάνει παλιότερα ο κ. Τσίπρας για τα κότερα. Τη μόνη ασυνέπεια που μπορεί να διακρίνει κάποιος στη στάση του είναι ότι αυτά έχουν πολλές θερμίδες…

Μετά ήρθε η φωτογραφία στην Πάρνηθα όπου ο πρωθυπουργός με τη σύζυγό του έκαναν ποδήλατο και συναντήθηκαν με κάποια παρέα μοτοποδηλατιστών: «Πενθούμε, μας πολιορκούν ο φόβος για τη ζωή και την υγεία των δικών μας, η αγωνία αν θα αντέξει το ΕΣΥ, αν θα αντέξουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές, αν θα έχουμε δουλειά αύριο, αν το λουκέτο γίνει μόνιμο, αν, αν, αν… Κι αυτός φωτογραφίζεται με τα τσουρέκια, με τη στολή του ποδηλάτη…», έγραψε ο κ. Θανάσης Καρτερός (Αυγή 1.1.2020), μη υπολογίζοντας ότι μπορεί διά του ποδηλάτου να προσπαθούσε να… κάψει τις θερμίδες από τα τσουρέκια.

Ολα τα παραπάνω δεν θα είχαν καμιά πολιτική σημασία, αν δεν ταίριαζαν με το βασικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για την εξουσία. Αυτό, παρεμπιπτόντως, είναι αντίστοιχο με εκείνο του Τραμπ: «Ενώ εμείς τα κάναμε όλα καλά, και ο λαός μάς αγαπούσε και μας ήθελε, ήρθαν τα βρώμικα ΜΜΕ (“dishonest media” στην τραμπική) για να φέρουν τη Ν.Δ.  (ή τον Τζο Μπάιντεν) στην εξουσία». Αυτό το αφήγημα (μαζί με τις ξαναζεσταμένες κατάρες περί «νεοφιλελευθερισμού») είναι που δεν αφήνει το κόμμα να σηκώσει κεφάλι. Οταν αντιπολιτεύεται κάποιος με αστήρικτα αφηγήματα, αντί να πολιτεύεται με βάση την πραγματικότητα, δύσκολα τα καταφέρνει. Κι αν τα καταφέρει, μπορεί να γυρίσουν ως αυτεπίστροφο· μην πούμε «μπούμερανγκ» και θυμώσει ο κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης. Οπως ακριβώς έγινε με το αφήγημα «Κάποιοι τα φάγανε […] κάποιοι ήταν ομοτράπεζοι στα κότερα των μεγαλοεπιχειρηματιών»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή