Θεωρείο (18/12/20)

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλλιτεχνική κυβίστηση

Τελικά θα ψηφίσει ή όχι ο ΣΥΡΙΖΑ την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων; Ωτακουστής μου, στη χθεσινή κλειστή σύσκεψη της Επιτροπής Εξοπλιστικών, μου μετέφερε μια αριστοτεχνική κυβίστηση της αξιωμ. αντιπολίτευσης. Ο Γιώργος Τσίπρας είπε πως «εμείς ως κυβέρνηση αυξήσαμε τις αμυντικές δαπάνες» –μην το πείτε βέβαια στους «53+»– προσθέτοντας ωστόσο πως «δεν δίνουμε λευκή επιταγή». Ο Δρίτσας σημείωσε πως «είμαστε υπέρ της ενίσχυσης της Πολεμικής Αεροπορίας». Λίγο μετά, δημοσίως, βγήκε ένα δελτίο Τύπου λίγο διαφορετικό, που έλεγε πως το κόμμα είναι «θετικό επί της αρχής στα Ραφάλ» αλλά «ζητά παράλληλα και ενημέρωση». Ως συνήθως, δύο πόδια σε δύο βάρκες. Και έχει ο Θεός.

Συστάσεις στον Ψαριανό

Ειδικές οδηγίες να ξέρετε πως έχει λάβει ο Γρηγόρης Ψαριανός, μετά τη μεταπήδησή του στο γραφείο του Παναγιώτη Πικραμμένου, τόσο από το νέο του επαγγελματικό περιβάλλον όσο και από πιο ψηλά, δηλαδή από το Μαξίμου. Οι συστάσεις είναι παρόμοιες με αυτές που έχει κάνει ο Τσίπρας στον Πολάκη; να αφήσει δηλαδή το πληκτρολόγιο του υπολογιστή καθώς ο πρώην βουλευτής είναι κατά κανόνα ανεξέλεγκτος. Αυτό που βεβαίως ελπίζει το Μαξίμου είναι ο Ψαριανός να μην αντιγράψει τον Πολάκη που έγραψε τον Αλέξη Τσίπρα στα παλαιότερα των υποδημάτων του.

Διχογνωμίες

Πριν από λίγα 24ωρα ανακοινώθηκε ο νέος διοικητής Πολιτικής Προστασίας, ο αντιστράτηγος (ε.α.) του Πυροσβεστικού Σώματος Θεοδόσιος Δημακογιάννης. Ο συγκεκριμένος, ωστόσο, δεν ήταν η μόνη επιλογή, καθώς αρκετοί προέκριναν τον, επίσης αντιστράτηγο, Κώστα Κυριακόπουλο. Αμφότεροι πάντως κρίνονται ισάξιοι, με πολλά χιλιόμετρα στο πεδίο. Η μόνη τους διαφορά είναι πως ο Δημακόγιαννης προέρχεται από τη Ν.Δ. –Μανιάτης γαρ– ενώ ο Αχαιός Κυριακόπουλος από το ΠΑΣΟΚ.

Προσεγγίσεις

Κινητικότητα υπάρχει το τελευταίο διάστημα στην Κεντροαριστερά, με διάφορες ζυμώσεις να λαμβάνουν χώρα στο παρασκήνιο και στο προσκήνιο. Την ερχόμενη Δευτέρα, για παράδειγμα, ο Γιάννης Ραγκούσης, που δεν έφυγε με καλό τρόπο από το ΚΙΝΑΛ, θα βρεθεί στο ίδιο –διαδικτυακό– πάνελ με έναν βουλευτή του κόμματος, τον Χάρη Καστανίδη. Η συζήτηση θα έχει θέμα «Κυβέρνηση Ν.Δ. και ΑΣΕΠ: από την αριστεία στην ευνοιοκρατία» και θα μιλήσει και ο ανδρεοπανδρεϊκός Απόστολος Παπατόλιας.

Ευτυχής επιβεβαίωση 

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής, σας είχα γράψει πως ο Μητσοτάκης δεν είχε αυτή τη φορά τετ α τετ με τον πρόεδρο Μακρόν. Η επιβεβαιώση ήρθε από το Μαξίμου, καθώς χθες σε ανακοίνωση αναφέρεται πως ο πρωθυπουργός δεν χρειάζεται να μπει σε καραντίνα καθώς αυτό προβλέπεται μόνο για όσους ηγέτες είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή