Θεωρείο (19/12/20)

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιος έκοψε τον Στεφανή;

Στη χθεσινή ενημέρωση για τον εμβολιασμό εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, καθώς οι Ενοπλες Δυνάμεις θα έχουν ενεργό εμπλοκή στο όλο πρότζεκτ. Αυτό που μαθαίνω ωστόσο είναι πως ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να εμφανιστεί ο Αλκιβιάδης Στεφανής, αλλά τελευταία στιγμή άλλαξαν τα σχέδια. Ηθελαν για λόγους επικοινωνίας να φαίνεται στολή και όχι κοστούμι ή κάποιος έκοψε τον νυν υφυπουργό Εθνικής Αμυνας;

Εγκλωβισμένοι ψηφοφόροι  

Να ξέρετε πως οι υπουργοί το τελευταίο διάστημα παραγγέλνουν σχεδόν άπαντες δημοσκοπήσεις, τόσο για τον εαυτό τους όσο και για τους… υπολοίπους. Θεωρώ πως δεν έχει τόση σημασία η δημοφιλία και θα σας πω παρακάτω γιατί. Αλλο είναι το σημαντικό που προκύπτει από τουλάχιστον 2-3 διαφορετικές μετρήσεις και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πολιτικό σκηνικό τους επόμενους μήνες. Αρκετά μεγάλο ποσοστό αυτοπροσδιοριζόμενων «κεντρώων» ψηφοφόρων δηλώνει «εγκλωβισμένο» στη Ν.Δ. Το μεταφράζω ως δυσαρέσκεια προς πολιτικές της κυβέρνησης, αλλά ακόμη μεγαλύτερη δυσαρέσκεια προς τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν θέλουν να πάνε προς τα εκεί.

Αρνητικό ρεκόρ

Θα σας πω ακόμη ένα στοιχείο που μου μετέφεραν από αυτές τις δημοσκοπήσεις, που δείχνει το κενό στον κεντρώο χώρο. Από τη λεγόμενη «γκρίζα ζώνη», μόλις το 13%-15% δηλώνει πως μπορεί να κινηθεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμπειροι περί τα δημοσκοπικά μού είπαν πως είναι από τα χαμηλότερα ποσοστά που λαμβάνει αξιωματική αντιπολίτευση και απαντά πειστικά στο ερώτημα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τα χαμηλά ποσοστά του.  

Η γνώμη του Μητσοτάκη

Και για να κλείσω αυτό που σας έλεγα για τη δημοφιλία υπουργών. Η απάντηση ποιον θεωρείτε πιο επιτυχημένο υπουργό είναι ατελής εκ φύσεως, γιατί έχει συνήθως να κάνει με το θέμα που είναι στην επικαιρότητα. Είναι προφανές πως ο υπουργός Υγείας θα είναι ψηλά σε μια περίοδο με τα θέματα υγείας πρώτα στην ατζέντα. Αντίθετα, ο υπουργός Ενέργειας ή Ναυτιλίας δεν έχει «ύλη» να δώσει, όπως μου το είπε τεχνοκράτης των δημοσκοπήσεων. Συνεπώς θα είναι πιο κάτω. Αρα, μη δίνετε τόση σημασία στη δημοφιλία, που είναι φωτογραφία της στιγμής. Και όπως μου λένε, ούτε ο Μητσοτάκης δίνει…

Μεταγραφή

Ενα από τα καλύτερα στελέχη του Γ. Καμίνη, ο Στ. Ασθενίδης, που ήταν επικεφαλής της ΔΑΕΜ (Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης) του Δ. Αθήνας, έχει πάρει μεταγραφή στον Κυρ. Πιερρακάκη και έχει αναλάβει διευθύνων σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Εκεί έχει κομβικό ρόλο και στα logistics των εμβολίων, που είναι μέγα στοίχημα για το κράτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή