Θεωρείο (29/12/20)

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κινητικότητα στα δεξιά

Κατ’ αρχάς, Χρόνια Πολλά με υγεία και ευχές για καλύτερες μέρες για όλο τον κόσμο. Οι ημέρες των Χριστουγέννων δεν συνεπάγονται απαραίτητα και παύση της πολιτικής δραστηριότητας. Ισα ίσα, πολλές φορές εντείνεται ιδιαιτέρως στο παρασκήνιο, ακόμα και εν μέσω κορωνοϊού. Μαθαίνω λοιπόν πως το τελευταίο διάστημα οι συζητήσεις για νέο κόμμα στα δεξιά της Ν.Δ. είναι πιο εντατικές. Θα μου πείτε, ποιος τις κάνει; Είναι ένα μπλοκ «παλαιοκαραμανλικών», όπως τους λέω εγώ, και «σαμαρικών», που έχει βρει κοινό κώδικα. Οι ίδιοι λένε πως ο κώδικας είναι ιδεολογικός. Προσωπικά θα τον έλεγα ο κώδικας «του κομμένου», καθώς όλοι αυτοί δεν υπάρχουν στο πεδίο του Μητσοτάκη. Για να σας προλάβω πάντως, επειδή ξέρω πως θα πείτε ότι στα δεξιά της Ν.Δ. υπάρχει ήδη ο Βελόπουλος, δεν είναι σε κάποια συνεννόηση μαζί του. Αντίθετα, κάποιοι εξ αυτών είχαν αναζητήσει στέγη στην Ελληνική Λύση, αλλά βρήκαν κλειστές πόρτες.  

Ελεγχόμενο

Ετσι οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα πως ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ θέλει απλά ένα μικρό προσωποπαγές κόμμα, κάτι που βολεύει κατά κάποιον τρόπο και τη Ν.Δ., καθώς καταλαμβάνει «ελεγχόμενα» τη δεξιά πτέρυγά της. Οι ίδιοι μάλιστα λένε πως ο Βελόπουλος λειτουργεί υπέρ της κυβέρνησης καθώς εγκλωβίζει έναν χώρο που είναι πάνω από 9% στο «ευτελές» 4% που λαμβάνει το κόμμα του. Με απλά λόγια, έχει χτίσει ένα δυάρι σε ένα οικόπεδο που σηκώνεις μεζονέτα.  

ΠΑΣΟΚ… τέλος

Γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Μπορεί να έχουν σχέση και με τον επικείμενο ανασχηματισμό, καθώς στο Μαξίμου γνωρίζουν τις διεργασίες στα δεξιά της κυβέρνησης. Εμπειρη μάλιστα κυβερνητική πηγή –η πιο έμπειρη θα έλεγα στα κομματικά– μου είπε «ξέχνα το ΠΑΣΟΚ στον ανασχηματισμό. Μόνο Ν.Δ.». Προφανώς και ο πρωθυπουργός ό,τι είχε να πάρει από τον κεντρώο χώρο το πήρε και πλέον, ενόψει και της ρευστής συνέχειας, θέλει να ενισχύσει την κυβέρνηση στον παραδοσιακό χώρο της παράταξης και να αποδυναμώσει τα ούτως ή άλλως φιλόδοξα –για να μην πω τίποτα χειρότερο– σχέδια για… δεξιά κόμματα. 

Δεύτερες σκέψεις 

Και επειδή ανασχηματισμός χωρίς ονοματολογία είναι κάτι σαν φαγητό χωρίς αλάτι, θα σας πω διάφορα. Ενα από αυτά αφορά τη Νίκη Κεραμέως. Ολοι τη θεωρούν σίγουρη για… αποχώρηση. Κρατήστε μικρό καλάθι. Η Νίκη μπορεί να παραμείνει κάτοικος Αμαρουσίου.  

Πορτ παρόλ

Για το υπουργείο Παιδείας πάντως είχε ακουστεί και ο Χρήστος Ταραντίλης, καθηγητής γαρ. Τελευταία τον ακούω και πάλι για κυβερνητικό εκπρόσωπο. Το βέβαιο είναι πως ο Μητσοτάκης εκτιμά πολύ τις δυνατότητές του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή