Θεωρείο (31/12/20)

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμβολιασμός και… ανασχηματισμός

Η κακή εικόνα που βγήκε προς τα έξω, με την «εμβολιαστική επίδειξη» των κυβερνητικών στελεχών, έκανε ακόμα και εκείνους που ήταν υπέρ του ανασχηματισμού γύρω στο Πάσχα να αλλάξουν άποψη και να παραδεχθούν πως χρειάζονται άμεσα αλλαγές. Η εικόνα άλλωστε, τη μια μέρα να ανακοινώνονται 126 επιπλέον εμβολιασμοί και την επομένη να… ακυρώνονται, είναι προβληματική για την κυβέρνηση, και έρχεται να προστεθεί λίγες ώρες μετά το λάθος με τους συνταξιούχους. Με λίγα λόγια, φρεσκάρισμα και μάλιστα επειγόντως.

Οι πρώην πρωθυπουργοί

Σε κάθε ανασχηματισμό πάντα αναζητούνται και οι… δάκτυλοι των πρώην πρωθυπουργών. Σας διαβεβαιώ ότι στο πρώτο κυβερνητικό σχήμα κανείς δεν επέβαλε κανέναν στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ακόμα και οι φημολογούμενες «επιλογές» Σαμαρά, όπως για παράδειγμα ο Αδωνις ή η Κεραμέως, ήταν προσωπικές επιλογές Μητσοτάκη. Να δούμε σε αυτόν τον γύρο αν θα ισχύσει το ίδιο. Μου λένε πως ο Σαμαράς, που είναι ούτως ή άλλως ενεργός, θα ήθελε να χτυπήσει το τηλέφωνό του και να ερωτηθεί η γνώμη του. Εκ διαμέτρου αντίθετη στάση έχει ο Κώστας Καραμανλής, που δεν ενδιαφέρεται για τηλεφωνήματα, καθώς είναι πάγια θέση του να μην εμπλέκεται στα εσωτερικά της κυβέρνησης.
 

Διάσταση απόψεων

Οι διαφορετικές γραμμές μεταξύ υπουργών της κυβέρνησης μοιάζουν πλέον με κανόνα και όχι εξαίρεση. Ενδεικτικά να σας πω ότι, για το επίδομα στους υγειονομικούς, άλλοι εξακολουθούν να λένε πως υπάρχει δημοσιονομικός χώρος και άλλοι όχι. Οι διαφορετικές απόψεις είναι βεβαίως εντός του ίδιου υπουργείου. Εκείνος που μένει… σταθερός στο θέμα είναι ο Κικίλιας, που πιέζει προς όλες τις κατευθύνσεις να δοθεί…

Απευθείας γραμμή

Μιας και αναφέρθηκα στο υπουργείο Υγείας, να ξέρετε πως Κυριάκος Μητσοτάκης και Βασίλης Κοντοζαμάνης είναι σε ανοικτή γραμμή. Πάντα ήταν, αλλά τελευταία η απευθείας επικοινωνία τους έχει πυκνώσει, καθώς ο υφυπουργός χειρίζεται σε μεγάλο βαθμό, μαζί με τον Μάριο Θεμιστοκλέους, το τεράστιο πρότζεκτ των εμβολίων.
 

Το ομόθρησκον

Ρωσικές ευχές με αφορμή τα Χριστούγεννα, αλλά και για το νέο έτος, δέχθηκε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης από τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο πρόεδρος της Ρωσίας επεσήμανε πως οι ελληνορωσικές σχέσεις βασίζονται στις μακραίωνες παραδόσεις της φιλίας, της πολιτιστικής και πνευματικής εγγύτητας, και εξέφρασε την ελπίδα να ενδυναμωθούν.

QUIZ

Συνήθως οι βουλευτές θέλουν να γίνουν υπουργοί και οι υπουργοί να παραμείνουν. Υπάρχει και μία τρομερή εξαίρεση, καθώς ένας εκ των υπουργών θα ήθελε να αφήσει το υπουργείο του και ιδανικά να είναι σκέτος βουλευτής. Αλλά δεν νομίζω να του κάνει τη χάρη ο Μητσοτάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή