Θεωρείο (04/02/21)

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο κόμμα;

O Eυ. Βενιζέλος είναι ένας βιρτουόζος της γλώσσας και επιδέξιος πολιτικός. Για αυτό πρέπει κανείς να διαβάζει πίσω από τις λέξεις που χρησιμοποιεί. Στην τελευταία του συνέντευξη είπε: Πρώτον, πως δεν υπάρχει δικομματισμός καθώς «δεν νομίζω ότι υπάρχει αφήγημα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε υπάρχει προοπτική ανάκαμψης». Δεύτερον, πως η έλλειψη ισορροπημένου δικομματικού συστήματος «είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για τη δημοκρατία μας». Η τρίτη φράση-κλειδί είναι πως «δεν παρακολουθώ τα όσα γίνονται στο ΚΙΝΑΛ», με την οποία αποδόμησε τον ρόλο του επιγόνου του ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό σκηνικό.  Αν συνθέσει κανείς αυτές τις αναφορές, είναι σαφές πως ο Βενιζέλος φωτογράφισε την ανάγκη νέου κόμματος. Θα το κάνει ο ίδιος; Θα φανεί.

Δεν κατάλαβε

Αλλο είπε ο Σκέρτσος, άλλο κατάλαβε ο Κατρούγκαλος. Ο τέως υπουργός κατηγόρησε τον στενό συνεργάτη του Μητσοτάκη με τη βαρύγδουπη και ολίγον τετριμμένη φράση «fake news». Ισχυρίστηκε πως ο Σκέρτσος είπε πως «είμαστε 5οι στην Ε.Ε. σε εμβολιασμούς». Ο υπουργός όμως ήταν ακριβής: είπε πως «ο ρυθμός εμβολιασμών υπερβαίνει πλέον κατά μέσον όρο τις 15.500 ημερησίως και μας κατατάσσει στην 5η θέση μεταξύ των 27 της Ε.Ε. ως προς το ποσοστό του πληθυσμού που εμβολιάζεται καθημερινά». Ο Κατρούγκαλος, που συνήθως είναι ακριβολόγος, δεν πρόσεξε καλά και διέδωσε ο ίδιος… ψευδή είδηση.

Επιβεβαίωση

Σας έγραφα προχθές για ελληνοϊσραηλινή συμφωνία για τον τουρισμό. Ο πρωθυπουργός ταξιδεύει τη Δευτέρα για Ισραήλ και μαζί του θα πάει και ο υπ. Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Οπως μετέδωσε Ισραηλινός δημοσιογράφος επιβεβαιώνοντας τη στήλη, θα υπογραφεί συμφωνία για «πράσινο διαβατήριο» που θα επιτρέπει σε Ελληνες και Ισραηλινούς να εισέρχονται στις χώρες χωρίς περιορισμούς.  

Εξάσκηση

Δεν ξέρω αν τελικά η Θ. Τζάκρη θα αναλάβει τις επαφές με την ομογένεια για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ. Σίγουρα όμως επειδή μια τέτοια δουλειά έχει πολλές τηλεδιασκέψεις, πρέπει πρώτα να μάθει τη λειτουργία της πλατφόρμας Zoom. Το λέω γιατί προχθές, στην κοινή τηλεδιάσκεψη της επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών Ελλάδας – Γαλλίας, κοινοποίησε κατά λάθος… word με την ομιλία της, αφήνοντας για κάμποσα λεπτά με την απορία τους συναδέλφους της.

Μασάζ

Ακόμη μία συνάντηση με βουλευτή έκανε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που όπως σας έλεγα οι πόρτες του έχουν ανοίξει για την Κ.Ο. και ειδικά για εκείνους που ήταν στο όριο της αξιοποίησης στον τελευταίο ανασχηματισμό. Το κατώφλι του πρωθυπουργικού γραφείου πέρασε ο Θανάσης Δαβάκης εκ Λακωνίας ορμώμενος, με τον πρωθυπουργό να ακούει τα προβλήματα του «γαλάζιου» κάστρου. Γιατί, ως γνωστόν, Ν.Δ. χωρίς Λακωνία δεν γίνεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή