Θεωρείο (17/02/21)

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχέση με Ντράγκι

Η ιδιαίτερη αναφορά του Κυρ. Μητσοτάκη στον Μάριο Ντράγκι, στην τελευταία του συνέντευξη στο Bloomberg, δεν ήταν τυχαία. Ο πρωθυπουργός έχει δημιουργήσει μια καλή προσωπική σχέση με τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας και μάλιστα ήταν παρών σε μία από τις τελευταίες συγκεντρώσεις αποχαιρετισμού που είχε διοργανώσει το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ. Ο Μητσοτάκης μάλιστα ποντάρει και πολιτικά στην ανέλιξη Ντράγκι στην πρωθυπουργία της χώρας του, θεωρώντας πως θα ενισχύσει το κύρος του Νότου που είχε… κακή φήμη την περασμένη δεκαετία.

Tα παιδία παίζει

Εις εκ των γενικών γραμματέων του υπ. Υγείας βρήκε χθες χρυσή ευκαιρία να ευχαριστηθεί το χιόνι. Καλά έκανε. Αλλά το έκανε δημόσια διαφημίζοντάς το στα social media, την ώρα που ο κρατικός μηχανισμός είναι στο κόκκινο και τα πάντα κρέμονται σε μία κλωστή. Κάποιος να του εξηγήσει…

Στρατηγικές…

Το ΚΙΝΑΛ έβγαλε ανακοίνωση και είπε πως η κυβέρνηση έκλεισε κακώς την εθνική οδό χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν. Ενα 24ωρο μετά, ο Ανδρ. Λοβέρδος, μιλώντας στον σταθμό Status της Θεσσαλονίκης, συντάχθηκε με την απόφαση Χρυσοχοΐδη λέγοντας πως και ο ίδιος την ίδια απόφαση θα ελάμβανε. Θα είναι λάθος να δούμε τη διαφοροποίηση μεμονωμένα. Ο Ανδρέας χαράσσει μια στρατηγική. Διαφοροποιείται από την ηγεσία και ακολουθεί το «ρεύμα» των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ. Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Το βέβαιο είναι πως δεν θα πλήξουμε.

Τζαρτζαρίσματα

Μιας και ο λόγος για διαφοροποιήσεις: η δημόσια δήλωση του Γ. Πατούλη πως η εθνική οδός δεν έπρεπε να κλείσει είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα… τζαρτζαρίσματος μεταξύ του περιφερειάρχη και της κυβέρνησης. Η σχέση πάντως, αν και δεν τη λες αψεγάδιαστη, δεν ξεφεύγει ποτέ από τα πλαίσια, και αυτό πιστώνεται και στις δύο πλευρές.

Λουλούδια 

Αν υπάρχει μια γκρίνια στο εσωτερικό της Ν.Δ., είναι από το βαθύ κόμμα που δεν ανέχεται τους πολλούς «πασόκους». Η σχετική συζήτηση υπάρχει στα «γαλάζια» βάση και με την άποψη συντάσσεται βεβαίως και το ευρύ παραδοσιακό κόμμα. Και κάπου εκεί έρχεται ο Ξυδάκης και λέει τη Ν.Δ…. δεξιούς της ΕΡΕ, ικανοποιώντας τα μάλα τη βάση της παράταξης. Και όπως μου είπε και στέλεχος της «κ@λοδεξιάς», ένα μπουκέτο λουλούδια στον κύριο Ξυδάκη από το Μαξίμου.

Δεν μετριέται  

Η στήλη είχε γράψει πρώτη πως ο Ν. Χαρδαλιάς πιθανόν να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές καθώς δεν μπορεί να παραμελήσει το κρίσιμο πόστο του για το κυνήγι του σταυρού. Σε πρώτη φάση επιβεβαιωνόμαστε, καθώς σε όλες τις δημοσκοπήσεις δεν μετριέται. Σκεφτείτε ένα ακραίο φαινόμενο σαν τον χιονιά να έσκαγε σε… προεκλογική περίοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή