Θεωρείο (20/02/21)

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εντολή Mαξίμου

Αν και η φράση «με εντολή» δεν συνηθίζεται να χρησιμοποιείται από την εποχή του Αντώνη Σαμαρά, εν προκειμένω έχει απόλυτη εφαρμογή. Αναφέρομαι στη συνέντευξη Τύπου της Μενδώνη που, όπως μου ανέφερε αξιόπιστη πηγή μου, έγινε κατόπιν «εντολής Μαξίμου». Προφανώς κρίθηκε απαραίτητο στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, και με τις καταγγελίες εναντίον Λιγνάδη να πληθαίνουν, να κοπεί κάθε γέφυρα με τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, έστω και αν η Μενδώνη από υπερβάλλοντα ζήλο το έκανε με άγαρμπο τρόπο, δυσκολεύοντας τη διαχείριση του θέματος.  

Βγαίνει μπροστά

Οι τελευταίες εξελίξεις πάντως αναμένεται να φέρουν όλο και πιο πολύ στο προσκήνιο τον υφυπουργό Ν. Γιατρομανωλάκη, που αναμένεται το επόμενο διάστημα να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες και να έχει πιο ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση του φαινομένου που έχει ταρακουνήσει τα θεμέλια του καλλιτεχνικού και όχι μόνο κόσμου. Κατά πληροφορίες, ο Γιατρομανωλάκης έχει πάρει ήδη πάνω του τη διαχείριση του καλλιτεχνικού κόσμου, που μία με την πανδημία, μία με τις καταγγελίες, περνάει πολύ κακή περίοδο.  

Κλειδώνουν…

Στο πλαίσιο της εντατικής προετοιμασίας της Ελλάδας για το άνοιγμα του τουρισμού, μαθαίνω πως είμαστε πολύ κοντά να «κλειδώσουν» συμφωνίες για την προώθηση του τουριστικού ελληνικού προϊόντος με αεροπορικές εταιρείες. Σε αυτόν τον τομέα έχει κάνει πολύ καλή δουλειά ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης.  

Αποκρατικοποίηση

Τα μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία και η κακοδιαχείριση (και) από τον ΔΕΔΔΗΕ φέρνουν πιο κοντά την αποκρατικοποίησή του, όπως μου είπε κυβερνητική πηγή που γνωρίζει πολύ καλά τι συζητιέται πίσω από τις κλειστές πόρτες. Τη συγκεκριμένη εξέλιξη «φωτογράφισε» και ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Κ.Ο. της Ν.Δ., όταν είπε πως «οι επενδύσεις στον ΔΕΔΔΗΕ την τελευταία δεκαετία μειώθηκαν κατά σχεδόν 75%». Προφανώς και εννοούσε πως αυτή η περίοδος έλαβε τέλος.  

Στα «κρυφά»

Πολλοί υφυπουργοί πηγαίνουν επίσκεψη σε εκλογικές περιφέρειες… περιφέροντας την πραμάτεια τους, χωρίς να ενημερώνουν νωρίτερα τους τοπικούς βουλευτές. Το θέμα έχει ενοχλήσει πολλούς και μεταφέρθηκε αρμοδίως στον Γ. Γεραπετρίτη, που κλήθηκε να λύσει ακόμη ένα πρόβλημα.  

Κρίσιμος κρίκος

Στο θέμα του εμβολιασμού η Ελλάδα έχει πάρει έως τώρα –καθώς το μέλλον είναι πάντα άγνωστο– άριστα, αφού η μέχρι στιγμής διαχείριση είναι εξαιρετική και κυρίως χωρίς σοβαρές ανορθογραφίες. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πως κρίσιμο ρόλο στη διαδικασία έχει αναλάβει η αναπλ. εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, που παρακολουθεί στενά από πλευράς Μαξίμου τη διαδικασία.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή