Το ψηφιδωτό της τρέλας – Μέρος IV

Το ψηφιδωτό της τρέλας – Μέρος IV

5' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοντεύει να γίνει ρουμπρίκα στην εφημερίδα. Οταν ξεκίνησα να γράφω για το «Ψηφιδωτό της τρέλας» στο μακρινό 2015, δεν φανταζόμουνα ότι θα έβρισκα θέματα ώστε να φτάσω στην τέταρτη συνέχεια, η οποία από ό,τι φαίνεται δεν θα είναι η τελευταία.

Τι είναι όμως το ψηφιδωτό της τρέλας; Είμαι απολύτως βέβαιος ότι όλοι μας έχουμε δει και έχουμε θαυμάσει κάποιο ψηφιδωτό. Το εντυπωσιακό στα ψηφιδωτά είναι το γεγονός ότι μία μία οι ψηφίδες δεν μας λένε απολύτως τίποτα. Είναι μονόχρωμα γυαλάκια ή πετραδάκια τα οποία δεν παρουσιάζουν σημαντικό ενδιαφέρον. Ολα μαζί όμως τοποθετημένα κατάλληλα, μας παρουσιάζουν πολύπλοκες και εξαιρετικά λεπτομερείς εικόνες.

Κατάληψη με… φως, νερό και κλιματισμό

Πρόσφατα μάθαμε ότι εμείς οι φορολογούμενοι καλούμαστε να πληρώσουμε 312.500 ευρώ στην ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου «City Plaza» για την τριετή κατάληψή του από «αλληλέγγυους καταληψίες», τους λατρεμένους του Σύριζα. Η ιδιοκτήτρια ζήτησε πολύ σωστά να κοπεί το ρεύμα ώστε να μη χρεώνεται η ίδια. Οι καταληψίες κατέφυγαν στη ρευματοκλοπή. Ετοιμαστείτε ψυχολογικά. Ο (τότε) υπουργός Ανδρέας Ξανθός με επιστολή του (9 Μαΐου 2016) προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ, με θέμα «Ηλεκτροδότηση χώρου διαμονής προσφύγων», ζητεί να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση! Στην αιτιολογία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι πρόσφυγες δεν θα έχουν κλιματισμό! Η ΔΕΗ αρνήθηκε να συμπράξει στην παρανομία και η ρευματοκλοπή συνεχίστηκε. Μετά απορείτε γιατί ερχόντουσαν στην Ελλάδα. Σε ποιο μέρος του κόσμου θα έβρισκαν τέτοια εξυπηρέτηση.

Κώνωψ ο ανωφελής εναντίον ελέφαντα

Πρέπει να είναι κάποιος αρρωστημένα εγωιστής, να νομίζει ότι μπορεί να παρακινήσει δισεκατομμύρια κόσμου να μην αγοράσουν κάτι από την Amazon την Black Friday, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πρακτικές της Amazon. Μόνο ο δικός μας νάρκισσος μπορούσε να διανοηθεί και να απευθύνει μια τέτοια έκκληση. Τρέμε Amazon, ο Βαρουφάκης με τα παρδαλά πουκάμισα θα σε συντρίψει! Αυτόν μας φόρτωσε ο άχαστος για τσάρο της οικονομίας!

Κατάργηση φορέα σε μόλις… 11 χρόνια

Ο Οργανισμός Ανέγερσης του Νέου Μουσείου Ακρόπολης (ΟΑΝΜΑ) ιδρύθηκε το 1994, το δε Μουσείο εγκαινιάστηκε το 2009. Από τότε ο Οργανισμός λειτουργεί χωρίς αντικείμενο και αποφασίστηκε το κλείσιμό του τον Φεβρουάριο 2019, αλλά χρειάστηκαν μόλις 14 μήνες για να ολοκληρωθεί η έκθεση απογραφής των περιουσιακών στοιχείων του. Προβληματίστηκε ποτέ κάποιος για παρόμοιες περιπτώσεις που είμαι απολύτως βέβαιος ότι υπάρχουν πολλές στο ελληνικό Δημόσιο, για να πληρώνονται αργόσχολοι με τα λεφτά των φορολογουμένων;

Πώς να ταλαιπωρήσεις τους συμπολίτες σου

Την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 επικράτησε κομφούζιο στο κέντρο της Αθήνας όταν διαμαρτυρόμενοι υγειονομικοί στην πορεία τους από την πλατεία Μαβίλη προς το υπουργείο Υγείας, στην Πανεπιστημίου προτίμησαν να κλείσουν το οδόστρωμα, αντί να χρησιμοποιήσουν τον πεζόδρομο και τον ποδηλατόδρομο, εγκλωβίζοντας εκατοντάδες αυτοκίνητα με τους οδηγούς να βλαστημάνε. Μετά απορούμε για κοινωνικούς αυτοματισμούς. Μοναδικό παράδειγμα σουρεαλιστικής πορείας. Μπορούμε να πάμε στον πεζόδρομο αλλά εμείς θα σας ταλαιπωρήσουμε, γιατί έτσι θέλουμε.

Το φάλτσο της τραγουδίστριας

Το λέω χατιρικά φάλτσο, αλλά το μονόστηλο στην ΚτΚ (6/12) από όπου το αλίευσα τιτλοφορείται: «Ρεζίλι». Αντιγράφω: «Λάβρα εμφανίστηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου κατά της Λίνας Μενδώνη, γιατί όπως είπε η σύσταση στον νέο ΟΠΑΔ –είναι ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου– ενός ΝΠΙΔ με αντικείμενο τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας είναι απαράδεκτη! «Είμαστε κάθετα αντίθετοι», αναφώνησε η βουλευτής και εισηγήτρια της μειοψηφίας. Λίγο μετά πήρε τον λόγο η Μενδώνη και της εξήγησε πως η διάταξη στην οποία αναφέρθηκε έχει ψηφιστεί το 2018, επί κυβέρνησης… ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι το άρθρο 22 στον νόμο 4552/2018», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Πολιτισμού. Κανονικό ναυάγιο με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να το αποτελειώνει φωνάζοντας κάτι του τύπου: «πω πω, τι της έκανες…».

Δίδαγμα: Καλοί είναι οι τραγουδιστές για τα τραγούδια, αλλά θέλουν προσοχή στα παρατράγουδα.

Ο ημιπιτσιρίκος και παιχνίδια του

Δηλώσεις του Νίκου Βούτση, του χειρότερου προέδρου της Ελληνικής Βουλής: «Κάποιοι πιτσιρικάδες ή ημιπιτσιρικάδες σαν τον γιο μου, που είναι 35 χρόνων –και όχι 40 που γράφουνε στα site από χθες, που μας πετροβολούνε οικογενειακά– ανεβήκανε σε μηχανάκια και περάσανε από το δρόμο έξω από το πολιτικό γραφείο της κυρίας Νικολάου και πετάξανε τρικάκια στο δρόμο, όπου λέγανε ότι η ζωή των κρατουμένων είναι σημαντική, μετράει κ.λπ. και φύγαν».

Ο ημιπιτσιρίκος συνελήφθη το 2007 για ένοπλη ληστεία σε τράπεζα και πάνω του βρέθηκαν 2 περίστροφα και μία χειροβομβίδα. Αυτά είναι τα αγαπημένα παιχνίδια του παιδιού. Εξάλλου το ίνδαλμά του είναι ο Κουφοντίνας, γι’ αυτό και στην έξοδό του από τη φυλακή το 2017 ήταν εκεί για να τον υποδεχτεί. Ο Νίκος Βούτσης όμως φαίνεται ότι ούτε με την αριθμητική τα πάει καλά. Το 2007, όταν συνελήφθη ο γιος του ήταν 23 ετών. Αρα σήμερα είναι μεταξύ 37 και 38 χρόνων, που είναι πλησιέστερα στα 40 για τα οποία διαμαρτύρεται.

Χριστός και… Παναγία

Ψάχνονται οι Συριζαίοι για να βρουν θέματα για αντιπολίτευση. Ενοχλήθηκαν από το video που προβλήθηκε στην πρόσοψη της Βουλής για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, 21η Νοεμβρίου, το οποίο για 4 δευτερόλεπτα έδειχνε την εικόνα της Παναγίας. Ιδού μια γεύση από τα σαχλοσυριζοσχόλια: Νικόλαος Σαντορινιός: «τα τανκς πάνω στη βουλή δημιουργούν περίεργους συνειρμούς». Το video δεν είχε τανκς! Νίκος Φίλης: «στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας […] που παραπέμπει στο Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών». Του διέφυγε ότι σήμερα δεν έχουμε δικτατορία. Το Οσκαρ της ανοησίας απονέμεται χωρίς ανταγωνισμό στον βουλευτή του Σύριζα, Κώστα Μπάρκα ο οποίος μας συνέστησε να «είμαστε περισσότερο σοβαροί» και προσέθεσε ότι «η εικόνα της Παναγίας ενοχλεί καθώς δεν είναι όλοι οι Ελληνες χριστιανοί». Δηλαδή, όταν στη Βουλή προβλήθηκαν τα χρώματα των ΛΟΑΤΚΙ, σημαίνει ότι όλοι οι Ελληνες είναι ΛΟΑΤΚΙ;

Μαργαριτάρια από τον γιαλό του Σύριζα

Στη συζήτηση για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, το επιχείρημα του άχαστου σχετικά με την καθιέρωση βάσης για την εισαγωγή στα ΑΕΙ ήταν: «Αφήνετε πάνω από 24.000 μαθητές κάθε χρόνο εκτός ΑΕΙ ώστε να μεγαλώσετε τη δεξαμενή της πελατείας των κολεγίων». Δηλαδή, άμα δίνουν λευκή κόλλα πρέπει οπωσδήποτε να μπαίνουν σε κάποιο τμήμα και μπορούν να μείνουν αιώνιοι φοιτητές σαν τον πρώην υπουργό Παιδείας του Σύριζα Νίκο Φίλη. Αυτός είναι ο «προοδευτικός» Σύριζα. Δεν γνωρίζω κανένα πανεπιστήμιο που δέχεται φοιτητές που δεν γράφουν σε εξετάσεις.

Εκεί όμως που έδωσε τα ρέστα του είναι στη συνέντευξη που έδωσε στον Alpha, όταν στην ερώτηση του δημοσιογράφου Αντώνη Σρόιτερ: «Εσείς δέχεστε το ρίσκο να κολλήσουν κάποιοι άνθρωποι σε μια τέτοια συγκέντρωση στο όνομα της δημοκρατίας;», απάντησε χωρίς να προβληματιστεί: «Βεβαίως, δέχομαι το ρίσκο και γι’ αυτό θεωρώ ότι το ορθό θα ήταν η κυβέρνηση να μη φέρει τέτοια νομοσχέδια που εγείρουν σημαντικές κοινωνικές αντιδράσεις μέσα σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μέσα στην πανδημία […].  Θαυμάστε λογική!

Το άτιμο το… κ@λόσπιτο

Κ@λόσπιτο, στην ωραιότερη περιοχή της Αττικής με ιδιωτική παραλία, 140 τ.μ. και ένα στρέμμα κήπο, ενοικιάζεται για 3 χρόνια προς 500 ευρώ τον μήνα και τον τέταρτο χρόνο προς 900 ευρώ τον μήνα. Σύνολο 28.800 ευρώ. Αναζητείται ο φιλάνθρωπος ιδιοκτήτης (μετενσάρκωση του Αδαμάντιου Καραμουντζούνη), ο οποίος κατέβαλε 20.000 ευρώ συν ΦΠΑ για ανακαίνιση, οπότε ουσιαστικά το ενοικίασε προς 183 ευρώ μεικτά τον μήνα! Μα είναι δυνατόν να είναι τόσο αφελείς οι άνθρωποι αυτοί, ώστε να περιμένουν από τους πολίτες να πιστέψουν αυτό το παραμύθι; Επιστρατεύθηκε και το βαρύ πυροβολικό, η άγαμη θυγατέρα με τα δύο σπιτάκια «για αποκούμπι» στο Λονδίνο, προκειμένου να στηρίξει το παραμύθι, αλλά δεν της βγήκε και παραιτήθηκε…

Θεέ μου από πού γλιτώσαμε!

* Ο κ. Ανδρέας Δρυμιώτης είναι σύμβουλος επιχειρήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή