80 χρoνια πριν… 27-2-1941

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ: Σήμερον το απόγευμα εξεδόθη το ακόλουθον ανακοινωθέν του βρεταννικού Ναυαρχείου και του υπουργείου Στρατιωτικών: «Το Καστελλόριζον, μικρά ιταλική νήσος μετά βάσεως υδροπλάνων προς την Ανατολικήν Μεσόγειον, κατελήφθη υπό βρεταννικών δυνάμεων την χθες Τρίτην». Ο αγγλικός ραδιοφωνικός σταθμός μεταδίδων την είδησιν περί καταλήψεως του Καστελλορίζου, προσέθεσεν ότι ο συνολικός πληθυσμός του ανέρχεται εις 20 περίπου χιλιάδας και είναι εξ ολοκλήρου ελληνικός.
 
ΣΟΜΑΛΙΑ: […] 24 ώρας μετά την κατάληψιν της Μπράβα, η οποία απέχει περί τα 150 χιλιόμετρα από το Μογκαντίτσιο, τα προκεχωρημένα στοιχεία των αγγλικών στρατευμάτων κατέλαβον χθες την εσπέραν το Μογκαντίτσιο, πρωτεύουσαν της ιταλικής Σομαλίας.
 
ΕΡΑΝΟΣ: Κατά πληροφορίας εκ Νέας Υόρκης το ποσόν το οποίον συνελέγη εκ του διεξαγομένου εις τας Ην. Πολιτείας εράνου ανήλθεν ήδη εις 2.500.000 δολλάρια ήτοι δραχ. 381.250.000. Η εν Ν. Υόρκη επιτροπή διοργανώνει κατ’ αυτάς διεθνή ραδιοφωνικήν έκκλησιν, εις την οποίαν θα συμμετάσχουν η σύζυγος του Προέδρου κυρία Ρούζβελτ και διάφοροι άλλαι προσωπικότητες. Η εν Ελλάδι επιτροπή χρησιμοποιεί τα λαμβανόμενα χρήματα προς παροχήν περιθάλψεως εις τους εκ του πολέμου πληγέντας, διά χρηματικών βοηθημάτων, διανομής ειδών ιματισμού, φαρμακευτικών, νοσοκομειακών, διατροφής κ.λπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή