Θεωρείο (02/03/21)

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προαναγγελθείσα παραίτηση

Η επιστολή Ταραντίλη δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Οι πιο προσεκτικοί θα είχαν διαπιστώσει πως το μπρίφινγκ της περασμένης Δευτέρας, εν μέσω σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης για την υπόθεση Λιγνάδη, το είχε κάνει η Πελώνη και όχι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ το τελευταίο δεκαήμερο ο Χρήστος Ταραντίλης δεν είχε βγει σε κάποιο μέσο, όπως συνηθίζεται στις κυβερνητικές κρίσεις, προκαλώντας ερωτήματα για το μέλλον του στη θέση του εκπροσώπου. Οι τακτικοί αναγνώστες της στήλης θα θυμάστε πως την περασμένη Τετάρτη είχα αναφερθεί στο θέμα και στην ψυχολογική πίεση που υφίστατο ο εκπρόσωπος σε συνδυασμό με τα οικογενειακής φύσεως θέματα που αντιμετώπιζε. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση, ειδικά όταν έχει να κάνει με προσωπικά θέματα, πρέπει να γίνεται σεβαστή και να κλείνει εκεί η συζήτηση.

Οι ανακοινώσεις

Οσον αφορά τη διάδοχό του, Αριστοτελία Πελώνη, φαίνεται πως και εκεί τα δεδομένα εξελίχθηκαν πολύ γρήγορα. Η πρώτη ανακοίνωση μετά την παραίτηση Ταραντίλη την Κυριακή το μεσημέρι έλεγε πως η μέχρι πρότινος αναπληρώτρια θα εκτελεί «χρέη εκπροσώπου», αφήνοντας ερμηνεία για κάτι προσωρινό. Το βράδυ της Κυριακής το δελτίο για την ανακοίνωση του μπρίφινγκ της Δευτέρας έλεγε πως θα γίνει «από την αν. εκπρόσωπο», μία διατύπωση που λίγο μετά διορθώθηκε καθώς εστάλη νέο μέιλ που ανέφερε «από την εκτελούσα χρέη εκπροσώπου». Το παιχνίδι με τις λέξεις σταμάτησε χθες Δευτέρα, όταν η ανακοίνωση του μπρίφινγκ έλεγε πως θα γίνει «από την κυβερνητική εκπρόσωπο». Ερωτηθείσα, μάλιστα, σχετικά η κ. Πελώνη είπε πως προφανώς και έχει αναλάβει καθήκοντα εκπροσώπου.

Τα δύο μπρίφινγκ

Το Μαξίμου μετά το κάψιμο στον χυλό φυσάει και το γιαούρτι και δεν θέλει σε καμία περίπτωση ένα νέο μπρος-πίσω με τα καθήκοντα του εκπροσώπου. Στο πλαίσιο αυτό κρατήθηκε «χαμηλά η μπάλα», με την Πελώνη να αναλαμβάνει καθήκοντα, χωρίς πάντως να έχει ορκιστεί υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ. Λογικά αυτό θα γίνει το επόμενο διάστημα. Υπενθυμίζεται πως η μέχρι πρότινος αναπληρώτρια έχει ήδη περάσει από τη βάσανο της ενημέρωσης των συντακτών, ενώ έφερε με επιτυχία εις πέρας δύο δύσκολα μπρίφινγκ, αυτό μετά την Ικαρία αλλά και μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης Λιγνάδη.

Προσωπικά

Η χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με αντικείμενο τη δωρεά 18 φορητών κλινών μονάδας εντατικής θεραπείας από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στο Δημόσιο και το ΕΣΥ είχε μία σημειολογία. Η Γιάννα Αγγελοπούλου δεν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό με τη βοήθεια της τεχνολογίας, αλλά είχε αυτοπρόσωπη παρουσία στο Μαξίμου, η οποία ήταν η δεύτερη σε ένα μήνα. Και αν μη τι άλλο, αυτό δείχνει την προσωπική στήριξη του Μητσοτάκη στο εγχείρημα του 2021.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή