Θεωρείο (03/03/21)

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ελλάδα το ζεύγος Μακρόν  

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εμανουέλ Μακρόν μετά της συζύγου του θα δώσει τελικά το «παρών» στους επετειακούς εορτασμούς της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, αποδεχόμενος την πρόσκληση της ελληνικής πλευράς. Το μεγαλύτερο πρόβλημα έως τώρα για την πραγματοποίηση αυτής της υψηλής επίσκεψης είναι πως την ίδια ημέρα θα λάβει χώρα η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε., στενεύοντας τα χρονικά περιθώρια. Το εμπόδιο ξεπεράστηκε, καθώς ο πρόεδρος Μακρόν, μετά της συζύγου του, θα παρακολουθήσει την παρέλαση στο Σύνταγμα και αμέσως μετά θα πετάξει, όπως και ο Μητσοτάκης, κατευθείαν για τις Βρυξέλλες.  

Η Ν.Δ. έχει… Δρίτσα

Δεν σοκάρει πρώτη φορά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ –και πρώην υπουργός– με όσα είπε για την τρομοκρατία. Θυμίζω κάτι που έχει ξεχαστεί: τον Νοέμβριο του 2019 είχε πει πως οι βιασμοί παιδιών στη Μόρια γίνονται μία φορά το… εξάμηνο, λες και το θέμα είναι αριθμητικής συχνότητας. Η χθεσινή πάντως αναφορά τού 74χρονου βουλευτή κατέστρεψε με τον καλύτερο τρόπο την παρουσίαση του Τσίπρα για το ΕΣΥ. Σε μία στιγμή κατά την οποία όλα τα φώτα έπρεπε να είναι στις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, έπεσαν πάνω στις εκτός κάθε λογικής αναφορές του Δρίτσα. Και κάπως έτσι η Ν.Δ. δεν χρειαζόταν για μία ακόμα φορά να κάνει απολύτως τίποτα, καθώς τα είχε καταφέρει περίφημα ο ίδιος ο σύντροφος του Αλέξη.

Και άλλη παραίτηση

Η παραίτηση Ταραντίλη τις προηγούμενες ημέρες επισκίασε μία άλλη, αυτή του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ –Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων– Φάνη Παππά. Οι λόγοι δεν έχουν γίνει γνωστοί, η παραίτηση ωστόσο έχει ενδιαφέρον, καθώς ο παραιτηθείς συνδέεται με στενή φιλία με τον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως άλλωστε και ο πολιτικός του προϊστάμενος Σπήλιος Λιβανός. Οι λόγοι που οδήγησαν τον Παππά στην εν λόγω απόφαση καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου.

Εβαλε πλάτη

Μένω στη Θεσσαλονίκη και στο σκάνδαλο του εμβολιασμού δύο «γαλάζιων» στελεχών εκτός σειράς, που οδήγησε τον δήμαρχο Ζέρβα στην απόφαση καθαίρεσής τους. Πρόκειται για την αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσο Τσαβλή, με τη μεν αντιδήμαρχο να αναφέρει πως ανήκει σε ευπαθή ομάδα, τον δε πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να λέει το εξής τρομερό: πως εμβολιάστηκε για να… μη χαθούν εμβόλια. Ο Ζέρβας πάντως με την καρατόμησή τους πήρε «πάνω» του την υπόθεση ικανοποιώντας το Μαξίμου, που εν μέσω καταιγίδας δεν ήθελε άλλον έναν μπελά στο κεφάλι του, ο οποίος λύθηκε σε τοπικό επίπεδο και δεν έγινε κεντρικό πολιτικό θέμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή