Θεωρείο (06/03/21)

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και ο Ρώσος πρωθυπουργός

Η στήλη σας είχε ενημερώσει τις προάλλες πως το ζεύγος Μακρόν έχει «κλειδώσει» να ταξιδέψει στην Ελλάδα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Παρών θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν.

«Αναβίωση» του Ναυαρίνου

Και εδώ θα σας πω μία ακόμα αποκλειστική είδηση. Με δεδομένο πως και ο πρίγκιπας Κάρολος έχει απαντήσει θετικά στην πρόταση Μητσοτάκη για να δώσει και εκείνος το «παρών» στις επετειακές εκδηλώσεις, θα έχουμε αναβίωση του Ναυαρίνου εν Αθήναις. Ο σχεδιασμός είναι Κάρολος, Μακρόν και Μισούστιν, οι πολιτικοί επίγονοι δηλαδή των τριών δυνάμεων της εμβληματικής Ναυμαχίας του Ναυαρίνου να βρεθούν και πάλι μαζί στην Ελλάδα, εγκαινιάζοντας στις 24 Μαρτίου το νέο ανακατασκευασμένο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης και σηματοδοτώντας με έναν πολύ ιδιαίτερο και συμβολικό τρόπο την έναρξη των εορτασμών για τα 200 χρόνια.

Παραίτηση

Η εκδήλωση εφόσον η πανδημία το επιτρέψει και πραγματοποιηθεί όπως έχει σχεδιαστεί, θα αποτελέσει κορυφαίο γεγονός που θα δώσει άλλη αίγλη στους εορτασμούς, οι οποίοι για να λέμε τα πράγματα ως έχουν, έως τώρα, λόγω και του κορωνοϊού είναι ανύπαρκτοι, παρά το γεγονός πως ήδη έχουν περάσει εμβληματικές ημερομηνίες, όπως αυτή της 22ας Φεβρουαρίου, όπου έλαβε χώρα το προανάκρουσμα της Επανάστασης στις παραδουνάβιες ηγεμονίες από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη. Για την κακή εικόνα, πάντως, δεν φταίει μόνο η πανδημία, αλλά και η αδιαφορία και η κακή οργάνωση. Θα σας πω ένα παράδειγμα από την Πελοπόννησο, που λόγω του κομβικού της ρόλου το 1821 έχει βαρύνουσα σημασία. Η περιφερειακή αρχή του κ. Νίκα δυστυχώς έχει χάσει το τρένο. Ενώ βρισκόμαστε στον τρίτο μήνα του επετειακού έτους και θα έπρεπε να είναι όλα έτοιμα, πριν από λίγες ημέρες παραιτήθηκε η πρόεδρος της Επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων Μαργαρίτα Σπυριδάκου. Η περιφερειακή σύμβουλος Λακωνίας –με την παράταξη Νίκα– στην επιστολή της στηλιτεύει την υποστελέχωση του εγχειρήματος και κάνει λόγο για έλλειψη ανταπόκρισης από την περιφερειακή αρχή και καταγγέλλει ασυνέπεια στους προγραμματισμούς. Την κυρία δεν τη γνωρίζω αλλά από ό,τι μου είπαν πρόκειται για σοβαρό πρόσωπο, γιατρό στο επάγγελμα, την οποία εκτιμά ιδιαιτέρως η τοπική κοινωνία.

Στήριξη από Μαξίμου

Η γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής έχει μπει τελευταία στο στόχαστρο λόγω Κουφοντίνα. Να ξέρετε όμως πως δεν είναι μόνη της, καθώς το Μαξίμου τη στηρίζει πλήρως και χωρίς αστερίσκους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή