Πλατεία Βικτωρίας και Νέα Σμύρνη

Πλατεία Βικτωρίας και Νέα Σμύρνη

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρέπει να κάνουν ευχέλαιο στην Κουμουνδούρου μπας και καταπολεμήσουν την γκαντεμιά που τους δέρνει. Και αυτό διότι όποτε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε διαδήλωση κατά της βίας, έχουμε μια βίαιη διαδήλωση. Η κακοτυχία δεν είναι τωρινή. Τη θυμόμαστε από τον Δεκέμβριο του 2008, μετά τον φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Τότε γίνονταν δύο καλέσματα «κατά της αστυνομικής βίας». Το ένα ήταν το κανονικό για το μεσημέρι και μετείχαν οι μαθητές. Το άλλο ήταν των «συλλογικοτήτων» για τις 6 μ.μ., αφού –χειμώνας γαρ– ο ήλιος είχε δύσει και οι μπάχαλοι είχαν το πλεονέκτημα του σκότους.

Μαντέψτε για ποια διαδήλωση καλούσε σε συμμετοχή η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ…

Δεν εννοούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί τα επεισόδια. Δεν λέμε ότι μέλη του συμμετέχουν σε επιθέσεις χουλιγκάνων, σαν αυτή που οδήγησε στον ανηλεή ξυλοδαρμό του αστυνομικού. Επισημαίνουμε απλώς ότι λειτουργεί ως δεξαμενή χρήσιμων ηλιθίων, που από την εποχή του Λένιν χρησιμοποιούσαν οι τρομοκράτες. Οι μπάχαλοι ξέρουν ότι μόνο σε χαλαρές και ανεκτικές για τη δράση τους συγκεντρώσεις μπορούν να τα κάνουν γης Μαδιάμ. Δεν τους είδαμε, π.χ., ποτέ να κατεβάζουν βιτρίνες σε διαδήλωση του ΚΚΕ. Επομένως, δεν χρειάζεται και πολύ πολιτικό μυαλό για να καταλάβει κάποιος ότι σε διαδήλωση που συν-προσκαλούν διάφορες «αναρχικές (τρομάρα μας!) συλλογικότητες» μάλλον κάτι κακό θα συμβεί. Και αν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να το καταλάβουν, ας σταματήσουν τα καλέσματα για παραίτηση της κ. Λίνας Μενδώνη, η οποία «όφειλε να γνωρίζει τα περί Λιγνάδη». Εδώ αυτοί δεν έμαθαν δεκαπέντε (τουλάχιστον) χρόνια τώρα…

Δεν ζητάμε να παραιτηθεί κάποιος· δεν είμαστε δα και ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά κάποια ελάχιστη πολιτική ευθύνη υπάρχει. Εδώ υπήρχε ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας διότι ο βουλευτής της Κωνσταντίνος Μπογδάνος έτυχε να βρίσκεται στην ίδια συγκέντρωση κατοίκων με τον Ηλία Κασιδιάρη, δεν υπάρχει όταν η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί και ξανακαλεί σε συγκεντρώσεις που καταλήγουν σε πάρτι μπάχαλων; Να σημειώσουμε ότι τότε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, δήλωνε ότι «στην Πλ. Βικτωρίας συναντήθηκαν ο ακροδεξιός λαϊκισμός που επί χρόνια καλλιεργεί η Ν.Δ. στο προσφυγικό με το εγκληματικό νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Μπογδάνος και Κασιδιάρης δίπλα δίπλα, ξεδίπλωσαν όλο το δηλητήριο του μίσους και του ρατσισμού που η ελληνική κοινωνία ουδέποτε υιοθέτησε. Ακροδεξιά και ναζισμός πορεύτηκαν μαζί απόψε στο κέντρο της Αθήνας και οι μάσκες που φορούσαν δεν ήταν αρκετές για να κρύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο» (16.07.2020).

Καλά όλα αυτά και να τα χειροκροτήσουμε. Αλλά αν «στην Πλατεία Βικτωρίας συναντήθηκαν ο ακροδεξιός λαϊκισμός με το εγκληματικό νεοναζιστικό μόρφωμα», στην πλατεία Νέας Σμύρνης τι ακριβώς συναντήθηκε, με κοινό μάλιστα κάλεσμα;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή