Θεωρείο (12/03/21)

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εισήγηση για υπέρβαση

Τα τελευταία 24ωρα και με την τροπή που πήραν τα πράγματα με τις συνεχείς βιαιότητες στη Νέα Σμύρνη, στο Μαξίμου κέρδιζε διαρκώς έδαφος η άποψη πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να εμφανιστεί σήμερα στη Βουλή απόλυτα υπερβατικός. Δηλαδή να ξεπεράσει στην αγόρευσή του ακόμα και την εδραιωμένη κυβερνητική πεποίθηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ υποκινεί τα επεισόδια και να μιλήσει ως πρωθυπουργός όλων ανεξαιρέτως, ζητώντας σύνεση και νηφαλιότητα. Δεν ξέρω αν τελικά θα συμβεί αυτό –δηλαδή να μην αναφερθεί καθόλου στον ΣΥΡΙΖΑ ως υποκινητή– κάτι που εξαρτάται και από το πώς θα το πάει ο Τσίπρας, αλλά σας λέω με βεβαιότητα πως η κυβέρνηση μετά τη σημερινή συζήτηση θέλει να κλείσει τελείως το θέμα. Φάνηκε άλλωστε και χθες, καθώς η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στην εισαγωγική της τοποθέτηση δεν έκανε καμία νύξη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ως υποκινητή των εντάσεων.

Διέλυσαν τα σύννεφα

Νίκος Παναγιωτόπουλος και Κωνσταντίνος Φλώρος βρέθηκαν χθες στη Λάρισα στο πλαίσιο αλλαγής διοίκησης της 1ης Στρατιάς. Κατά την επίσκεψη έγινε και συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και εν συνεχεία οι δυο τους αναχώρησαν για Ξάνθη, όπου θα πάνε μαζί στο Δ΄ Σώμα Στρατού, διαψεύδοντας εν τοις πράγμασι τις φήμες πως η συνεργασία τους δεν είναι αγαστή.  

Στο Μαξίμου

Στο Μαξίμου βρέθηκε χθες ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης που είχε συνάντηση, όπως μου είπαν, με τον Γιώργο Γεραπετρίτη. Το πού κινήθηκε η συζήτηση γίνεται εύκολα αντιληπτό μετά τα όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη Δευτέρα.

Αλλαγή έδρας;

Σας έλεγα τις προάλλες για την περίπτωση της Ημαθίας με την Καρασαρλίδου και τον Τόλκα, όπου ο τελευταίος διεκδικεί τη βουλευτική έδρα. Με αφορμή το δημοσίευμα, μου είπαν πως κάτι αντίστοιχο συμβαίνει στην Κόρινθο. Εκεί ο Κ. Κόλλιας, που έχασε για 85 ψήφους, έχει πάει στο εκλογοδικείο διεκδικώντας την έδρα από την Ελένη Σούκουλη. Να δούμε τι θα εισηγηθεί ο Αρειος Πάγος. Για την ιστορία, η Σούκουλη είναι πιο κοντά στο περιβάλλον Μητσοτάκη από τον Κόλλια που έχει κινηθεί στην πολιτική του διαδρομή μεταξύ σαμαρικού και καραμανλικού στρατοπέδου.  

Εισηγητής

Πριν από αρκετό καιρό σας είχα γράψει πως ο Αγγελος Συρίγος προορίζεται για εισηγητής της πλειοψηφίας όταν έρθουν τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία στη Βουλή. Ο τότε βουλευτής ήθελε – ξέρει καλά και το θέμα– και το Μαξίμου είχε δώσει το πράσινο φως. Το γεγονός πως ο Συρίγος μπήκε στην κυβέρνηση άλλαξε τα δεδομένα. Επειδή κάποια στιγμή τα μνημόνια θα έρθουν, στο Μέγαρο αναζητούν εισηγητή, χωρίς να είναι εύκολη η εύρεσή του. Και όμως όπως μαθαίνω, ένας βουλευτής από τη Μακεδονία δεν θα είχε πρόβλημα να πάρει αυτό το βάρος.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή