Θεωρείο (18/03/21)

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βιασύνη της Αγκυρας

Εχει λίγο παρατραβήξει το φαινόμενο. Η Αγκυρα προκαταλαμβάνει συνεχώς τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ανακοινώνοντας πρώτη τι θα συμβεί. Το έκανε με τη συνάντηση του Βερολίνου, το επανέλαβε με το πότε θα διεξαγόταν ο 62ος γύρος διερευνητικών και το επανέλαβε και χθες με τη συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου. Η εικόνα δεν είναι καλή και διπλωματικές πηγές αναρωτιούνται σε τι οφείλεται.

Απόβαση του παλατιού

Ειδική ομάδα Βρετανών διπλωματών και στελεχών του Μπάκιγχαμ βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για να προετοιμάσει την επίσκεψη του πρίγκιπα Κάρολου την επόμενη εβδομάδα. Ο Κάρολος συνδέεται στενά με τη χώρα μας και αποδίδει μεγάλη σημασία στην επίσκεψη. Να ξέρετε δε, πως βασικό ρόλο στην απόφασή του να έλθει έπαιξε και η προσωπική φιλία με την πρόεδρο της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου.  

Υψηλό μήνυμα

Πρέπει να σας πω, πάντως, πως παρά τις προσπάθειες του Αμερικανού πρέσβη, ο κορωνοϊός δεν επέτρεψε σε κανέναν υψηλά ιστάμενο Αμερικανό αξιωματούχο να συμμετάσχει με φυσική παρουσία στους εορτασμούς. Καταβάλλονται όμως προσπάθειες για να υπάρξουν βιντεοσκοπημένα μηνύματα, σε πολύ υψηλό επίπεδο…

Υποκρισία

Θυμάστε πριν από μόλις δύο μήνες, την περίοδο των Φώτων, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλούσε κακό χαμό γιατί κάμποσοι ηλικιωμένοι βρέθηκαν στις εκκλησίες; Τότε, η αξιωματική αντιπολίτευση έλεγε με ανακοίνωσή της πως «τα μέτρα προστασίας πρέπει να ισχύουν για όλους, ώστε να εξέλθουμε πιο γρήγορα από την κρίση» και κατηγορούσε τον Μητσοτάκη για «στραβά μάτια» έναντι της Εκκλησίας. Χθες, ενόψει της στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου ευαισθητοποιήθηκε και πάλι για τη δημόσια υγεία, ζητώντας να μη γίνει η παρέλαση, καθώς προέχει «η προστασία των πολιτών». Την ίδια ώρα δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία για τις εκατοντάδες πορείες για τις οποίες ανέφερε πως γίνονται «για τα δικαιώματά τους». Είναι σαφές πλέον πως για τον ΣΥΡΙΖΑ η μετάδοση του ιού γίνεται μόνο εκεί που τον βολεύει πολιτικά –Εκκλησίες και παρελάσεις– αλλά όχι στις πορείες.  

Υπογραφές

Σήμερα το απόγευμα θα λάβει χώρα μία σημαντική πρωτοβουλία. Συγκεκριμένα θα υπογραφεί η δανειακή σύμβαση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, παρουσία του πρωθυπουργού. Στην τηλεδιάσκεψη που θα έχει «οικοδεσπότη» τον αναπληρωτή υπουργό Στέλιο Πέτσα, θα συμμετέχουν ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της ΕΤΕπ, και οι ηγεσίες των ΥΠΕΣ, ΥΠΟΙΚ, υπ. Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Το Πρόγραμμα Τρίτσης είναι συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ και στοχεύει στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή