Θεωρείο (31/03/21)

1' 48" χρόνος ανάγνωσης

Μυστικός συμβολισμός

H σημερινή παρουσίαση του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας θα έχει και μια «έκπληξη», καθώς θα συνοδεύεται και από ένα οραματικό σλόγκαν που θέλει να σηματοδοτήσει την έναρξη της επόμενης φάσης. Oχι μόνο της βραχυπρόθεσμης, αλλά και της μακροπρόθεσμης. Οπως μαθαίνω, πίσω από τον Μητσοτάκη θα υπάρχει ένα μότο με τους αριθμούς 2 και 0, που θα εμπεριέχει έναν συμβολισμό για την Ελλάδα της δεκαετίας που διανύουμε. Περισσότερα στις οθόνες μας στις 10.30 το πρωί.

Αλλαγές στο Εσωτερικών

Περίπου τρεις μήνες μετά τις ριζικές αλλαγές στην ηγεσία του Εσωτερικών, ήρθαν και οι πρώτες ανακατατάξεις. Μαθαίνω πως ο πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ Διονύσης Κυριακόπουλος είδε την έξοδο και τη θέση του αναμένεται να πάρει η μέχρι τώρα αντιπρόεδρος Παρασκευή Δραμαλιώτη. Αυτή όμως δεν πρόκειται να είναι η μόνη αλλαγή, καθώς έπονται και άλλες σε φορείς που υπάγονται στο Εσωτερικών.

Κομματικά γυαλιά

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, πριν αναλάβει εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, επεδείκνυε μια υπεύθυνη στάση στον Δήμο της Αθήνας. Στα αρνητικά ήταν απέναντι, αλλά υπήρχαν και περιπτώσεις που ψήφιζε θετικά. Πλέον αυτό έχει σταματήσει. Ενδεικτικά αναφέρω πως δήλωσε αντίθετος σε πέντε σημαντικά έργα για την πόλη. Πρόκειται για την ανάπλαση του λόφου του Στρέφη, την ανακαίνιση του θεάτρου του Λυκαβηττού, τις αναπλάσεις στην Ερμού και στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, αλλά και στη δημιουργία ενός κλειστού γηπέδου μπάσκετ στα Σεπόλια. Τι σου κάνει το κόμμα. Σου βάζει κανονικά γυαλιά.

Απουσία Σκουρλέτη

Την ώρα που αγόρευε χθες ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στη Βουλή, δεν βρισκόταν στα έδρανα ο προκάτοχός του στη θέση του γραμματέα του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης. Φαντάζομαι θα ήταν τυχαίο…

Copy-paste

Ο Θ. Πλεύρης είπε χθες απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ πως «ως κυβέρνηση ήσασταν τραγικοί, ως αντιπολίτευση είστε κωμικοί». Ημουν σίγουρος πως τη φράση την είχα ξανακούσει και την «γκούγκλαρα». Επεσα μέσα. Ο Αντ. Σαμαράς δήλωσε προσφάτως πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν τραγικός ως κυβέρνηση κι έχει καταντήσει κωμικός ως αντιπολίτευση». Copy-paste τον Μεσσήνιο.

Τεστ αντισωμάτων

Στο νοσοκομείο Ναυπλίου, οδικώς από την Ερμιονίδα όπου διαμένει μόνιμα, βρέθηκε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με τη σύζυγό του Αννα Μαρία. Ο λόγος της επίσκεψης ήταν να γίνει τεστ αντισωμάτων μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου. Ο Κωνσταντίνος έχει επιβαρυμένη υγεία, ενώ από το αυτοκίνητο εξήλθε με καροτσάκι.