Θεωρείο (01/04/21)

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τοξικότητα

Και η χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής είχε εντάσεις, διχογνωμίες, ακόμη και… αποχώρηση. Για παράδειγμα, μου λένε πως στο θέμα της διαδημοτικής μετακίνησης υπήρχαν ενστάσεις από πολλούς, που έλεγαν πως ουσιαστικά με την κατάργηση του μέτρου «καταργείται το lockdown». Αλλοι, ηπιότεροι, έλεγαν πως η ελεύθερη μετακίνηση μπορεί να εφαρμοστεί 10 το πρωί με 6 το απόγευμα. Ετερο επιχείρημα ήταν πως δεν μπορούν να ανοίξουν όλα ταυτόχρονα, εξ ου και τα σχολεία πήγαν πίσω, προς απογοήτευση της Κεραμέως. Τελικά, η διαδημοτική μετακίνηση θα επιτραπεί μόνο για το Σαββατοκύριακο, με τον Χαρδαλιά να περιγράφει την αναστολή ως «πιλοτική», με πιθανότητα να αρθεί εάν χειροτερέψει η κατάσταση. Ανεξάρτητα πάντως όλων των παραπάνω, η επιτροπή έχει χάσει το σπουδαιότερο πλεονέκτημα για μια ανθρωποκεντρική επιστήμη: τη δυνατότητα να αφουγκράζεται τον άνθρωπο.

Αποχώρηση

Χαρακτηριστικό λοιπόν, όπως σας έλεγα, είναι πως η χθεσινή συνεδρίαση είχε και αποχώρηση, καθώς ο πάντα σοβαρός γ.γ. Δημόσιας Υγείας Πρεζεράκος έφυγε κάποια στιγμή από την αίθουσα. Δεν ξέρω αν υπήρχε κάποιος άλλος λόγος ή απλώς αναζητούσε το εμβόλιο της μετριοπάθειας ή της λογικής.

«Oχι» από Σύψα

Πάντως στο θέμα του λιανεμπορίου υπήρξε ομοφωνία. Πλην ενός: ο κ. Σύψας δεν συμφώνησε, δικαιολογώντας τον ρόλο που έχει κατακτήσει επάξια: του πιο σκληρού.

Τι σημαίνει το 2.0;

Πολλοί αναρωτήθηκαν τι ακριβώς συμβολίζει το «Ελλάδα 2.0» που «μπράνταρε» τις χθεσινές ανακοινώσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης. Οπως σας έγραφα και χθες, το σλόγκαν ουσιαστικά θέλει να καταδείξει την αλλαγή σελίδας και το 2.0 θυμίζει, όπως μου είπε πρόσωπο που γνωρίζει το σκεπτικό της απόφασης, την «αναβάθμιση» της χώρας. Πώς κάνουμε στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή στα κινητά, όταν «κατεβάζουμε» νέα έκδοση λογισμικού για αναβάθμιση της συσκευής; Κάτι τέτοιο. Νέο software δηλαδή.

Τον πετσόκοψε

Λογομαχία με τον βουλευτή του ΑΚΡ και συνεργάτη του Ταγίπ Ερντογάν, Αχμέτ Γιλντίζ, είχε την Τρίτη ο βουλευτής της Ν.Δ. Τάσος Χατζηβασιλείου στην τηλεσύνοδο της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο βουλευτής Σερρών κατηγόρησε την Τουρκία για την αποχώρησή της από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για τα δικαιώματα των γυναικών και την ενδοοικογενειακή βία, η οποία έγινε «χωρίς καμία προφανή δικαιολογία». Ο Γιλντίζ απάντησε σε έντονο ύφος ότι και άλλες χώρες στην Ευρώπη δεν έχουν υιοθετήσει ακόμα τη σύμβαση, επομένως δεν βλέπει τον λόγο γι’ αυτήν τη συζήτηση, με τον Ελληνα βουλευτή να του απαντά αποστομωτικά πως το θέμα είναι να συγκρίνεται κάποιος με τους καλύτερους και όχι με τους… χειρότερους. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή