Θεωρείο (03/04/21)

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ατάκα του Μητσοτάκη για τη Φώφη

Μια αυθόρμητη ατάκα του πρωθυπουργού μού μετέφερε ωτακουστής μου, αμέσως μετά την ομιλία της Φώφης Γεννηματά χθες στη Βουλή. Καθώς η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατέβαινε τα σκαλιά, ο πρωθυπουργός είπε κάτι του στυλ «δεν χρειάζεται τώρα να μιλήσει ο Τσίπρας», ταυτίζοντας τη ρητορική της Γεννηματά με αυτή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η αναφορά Μητσοτάκη, αν και αυθόρμητη, έχει μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς στην κυβέρνηση έχει εδραιωθεί η πεποίθηση πως η Φώφη Γεννηματά κοιτά σταθερά προς τα αριστερά. Το ενδιαφέρον είναι πως οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, βλέπουν με μεγάλη συμπάθεια την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Μάχη με μέλλον

Βέβαια, όλα αυτά είναι θεωρητικά, καθώς δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Οταν όμως φτάσει εκείνη η ώρα, θα έχει ενδιαφέρον το πώς θα συμπεριφερθεί το ΚΙΝΑΛ εν μέσω προεκλογικής πόλωσης. Εμπειρος πασόκος μού είχε σχολιάσει πριν από αρκετό καιρό πως «ο Μητσοτάκης δεν έχει πει την τελευταία του λέξη ως προς την ενσωμάτωση του Κέντρου».

Φιλελεύθερο τηλεφώνημα

Η Ντόρα Μπακογιάννη, μετά την αποχώρηση της Τουρκίας από τη σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, απέστειλε επιστολή για την άμεση κινητοποίηση του Συμβουλίου της Ευρώπης και των πολιτικών ομάδων, τονίζοντας πως η αξιοπιστία και οι δημοκρατικές αξίες του Συμβουλίου τίθενται σε κίνδυνο από τις επιλογές της Τουρκίας. Η επιστολή υιοθετήθηκε άμεσα και από τις πέντε πολιτικές ομάδες και ενεργοποιήθηκε η διαδικασία της κατεπείγουσας συζήτησης στην επερχόμενη Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον Απρίλιο. Μάλιστα, ο Βέλγος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου, Ρικ Νταμς, γνωστός για τις φιλελεύθερες απόψεις του, τηλεφώνησε στην Ντόρα για να την ενημερώσει για την απόφαση των πολιτικών ομάδων, σημειώνοντας ότι θα έχει… μαζί του την επιστολή της στο επικείμενο ταξίδι του στην Τουρκία.

Στενή συνεργασία

Ακης Σκέρτσος και Βασίλης Κοντοζαμάνης έχουν πάρει πάνω τους το self testing και η επαφή τους είναι καθημερινή. Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα πέρασαν πολλή ώρα παρέα στο υπουργείο Υγείας.

Υπερβολική επίκληση

Ακουγα τον Βελόπουλο χθες στη Βουλή. Οι επικλήσεις στις αυθεντίες είναι ωραίες και διανθίζουν πάντα μια ομιλία, εκτός αν αυτές γίνονται υπερβολικές. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επικαλέστηκε τον Πλάτωνα, τον Κομφούκιο και 2-3 ακόμα. Με τόσες επικλήσεις, ήταν σαν να μίλαγε άλλος και όχι ο ίδιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή