Θεωρείο (12/05/21)

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «μυστική αποστολή» Τσιόδρα

Ο Σωτήρης Τσιόδρας μπορεί να έχει επιλέξει να μη βρίσκεται πλέον στο προσκήνιο, και για αυτή την προσωπική του επιλογή να έχει δεχθεί άδικα πυρά. Ο καθηγητής όμως, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, συνεχίζει να κάνει τη δουλειά του. Χθες, για παράδειγμα, είχε τηλεδιάσκεψη με τη Ρωσίδα «ομόλογό» του, κ. Πόποβα, όπου συζητήθηκε εκτενώς η επιδημιολογική κατάσταση των δύο χωρών ώστε να ανοίξει όσο το δυνατόν πιο σύντομα και με ασφάλεια η σύνδεση μεταξύ Αθήνας και Μόσχας. Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τσιόδρας αναλαμβάνει τέτοιες «μυστικές» αποστολές, χωρίς αυτές να γίνονται γνωστές.

Δείπνο με θέα

Με θέα τον Παρθενώνα θα δειπνήσουν την Πέμπτη το βράδυ ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο Ζόραν Ζάεφ και η Μαργκρέτε Βεστάγκερ. Οικοδεσπότης, ο Κώστας Μπακογιάννης, που θα τους κάνει το τραπέζι την ταράτσα του δημαρχείου. Το δείπνο θα έχει συγκεκριμένο αριθμό καλεσμένων στους οποίους θα συμπεριλαμβάνονται και οι δημοσιογράφοι Πίτερ Σπίγκελ και Φλόριαν Εντερ του Politico. Οι διεθνείς επαφές του Μπακογιάννη θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη το πρωί, που θα δεχτεί στο δημαρχείο τον πρόεδρο του ΕΛΚ Ντόναλντ Τουσκ.  

Ποδαρικό

Στου Ζωγράφου βρέθηκε το περασμένο Σάββατο ο Κυρ. Πιερρακάκης για τα γυρίσματα της ταινίας για τον Γ. Αντετοκούνμπο, που θα τιτλοφορείται με το γνωστό πλέον σε όλες τις ΗΠΑ προσωνύμιο «Τhe Greek freak». Ο Μπ. Γκόλντμαν, παραγωγός της ταινίας, έκανε χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης του Πιερρακάκη να επιστρέφεται πλέον το 40% των χρημάτων που δαπανήθηκαν για μία παραγωγή, δίνοντας επιπλέον κίνητρο για ταινίες στην Ελλάδα. Μάλιστα ο Γκόλντμαν, όταν ο Πιερρακάκης τον ευχαρίστησε, του απάντησε το εξής ευοίωνο: «Πιστευώ πως είμαι ο πρώτος από πολλούς που θα ακολουθήσουν». Να δούμε αν το ποδαρικό του Αμερικανού θα πιάσει.  

Μίνι αντάρτικο

Τη Μαριέττα Γιαννάκου βρήκε χθες απέναντί του ο Κώστας Τσιάρας, με αφορμή το σχέδιο για τη συνεπιμέλεια. Η έμπειρη βουλευτής της Ν.Δ. προέβλεψε πως «δεν μπορεί να προχωρήσει εύκολα ο νόμος» και κάλεσε την ηγεσία του υπ. Δικαιοσύνης να κάνει αλλαγές, κυρίως στη διατύπωση για «εξίσου γονική μέριμνα», όπου, όπως είπε, «ο νομοθέτης υποκαθιστά τη δικαστική εξουσία». Η παρέμβαση Γιαννάκου προφανώς και δεν πέρασε απαρατήρητη.

Σούπα

Είδα χθες το πρωί τη Ζωή Ράπτη στον ΣΚΑΪ. Συμπαθέστατη, αλλά μία εμφάνιση ολίγον ανούσια. Σε ό,τι τη ρωτούσαν απαντούσε πως αναμένονται ανακοινώσεις από την κυβέρνηση. Για όλα αναμένονταν ανακοινώσεις. Το ερώτημα εύλογο: Γιατί βγαίνουν στην τηλεόραση αφού δεν έχουν τι να πουν; Προφανώς γιατί αυτό που μένει είναι η εικόνα. Σημεία και αυτά των καιρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή