Θεωρείο (29/05/21)

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κωνσταντέλλος vs Iερωνύμου

Στον πάγο είναι οι σχέσεις το τελευταίο διάστημα μεταξύ του δημάρχου των τριών «Β» –της Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης– Γρηγόρη Κωνσταντέλλου και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Αιτία, όπως μαθαίνω, είναι η προσπάθεια του Προκαθημένου να βάλει τάξη στην εκκλησιαστική περιουσία και δη στα λεγόμενα «ατακτοποίητα», δηλαδή τα ακίνητα που είναι υπό πολεοδομική διαμόρφωση, για τα οποία έχουν βγει δύο προκηρύξεις για πρόσκληση ενδιαφέροντος. Πρόκειται για αυτό που αποκαλούμε «φιλέτα», καθώς βρίσκονται στην περιοχή της Βουλιαγμένης, δίπλα στη θάλασσα. Εξ ου και ο δήμαρχος αντιδρά…

Διαφορετικές γραμμές  

Ο Γιώργος με τον Νίκο συνομιλούν τακτικά. Αλλά δεν συμφωνούν σε όλα. Ο πρώην πρωθυπουργός έχει σταθερά και αταλάντευτα αντιδεξιά σύνδρομα, ενώ ο Νίκος πιο αντισυριζαϊκά. Φάνηκε και τελευταία με την ανάρτησή του για την επίσκεψη Τσίπρα στην Ακρόπολη, που ήταν πραγματικά φωτιά εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Αμφότεροι πάντως δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους για το μέλλον του ΚΙΝΑΛ. Αντίθετα ο τρίτος αδερφός, ο Αντρίκος, δείχνει μία συμπάθεια ήδη στον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς την Τετάρτη θα παραστεί σε εκδήλωση που κάνει ο ευρωβουλευτής για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.  

«Πασοκική» μονομαχία

Σας πάω τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ουσιαστικά μένω στο ΠΑΣΟΚ. Η μεταγραφή του Συμεών Κεδίκογλου από το ΠΑΣΟΚ στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δημιουργεί στην Εύβοια, μία «πασοκική» μονομαχία εντός του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και ο νυν βουλευτής Ευβοίας της αξ. αντιπολίτευσης Μίλτος Χατζηγιαννάκης προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Επιστολή Σημίτη για την απουσία

Ο Κώστας Σημίτης μπορεί να απουσίασε από την εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε., αλλά διατήρησε την ευγένειά του. Με μία χειρόγραφη επιστολή προς τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη τον ενημέρωσε πως νιώθει αδιαθεσία και δεν θα παραστεί, ευχόμενος καλή επιτυχία στην εκδήλωση.  

Αρχές Ιουλίου

Το σίριαλ των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, που πηγαίνει συνέχεια πιο πίσω, φαίνεται πως θα λάβει τέλος εντός του καλοκαιριού. 
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, μόλις αρθούν τα περιοριστικά μέτρα στη Βουλή –πιθανότατα αρχές Ιουλίου– τότε θα έρθουν και τα μνημόνια. Με αυτόν τον τρόπο εικάζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει περιθώρια αποχώρησης με διαδικαστικό πρόσχημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή