Θεωρείο (07/07/21)

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοήμερες ζυμώσεις

Το ενδεχόμενο νέων μέτρων να ξέρετε πως συζητούνταν ήδη από χθες το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο πρωθυπουργικό τραπέζι έπεσαν πολλές εισηγήσεις, μεταξύ των οποίων και η εφαρμογή του μοντέλου των νησιών και για την ηπειρωτική Ελλάδα. Κάτι τέτοιο κρίθηκε πως πολύ δύσκολα μπορεί να εποπτευθεί, εξ ου και δεν προχώρησε. Από το μεσημέρι, ωστόσο, οπότε διεφάνη ότι τα κρούσματα θα είναι πολύ ψηλά, άρχισαν να υπάρχουν σκέψεις για κάποια μέτρα τουλάχιστον στον χώρο της δια-σκέδασης, που αποτελεί αυτή τη στιγμή μια ωρολογιακή βόμβα. Το απόγευμα, σε τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, αποφασίσθηκε πως τελικά πρέπει άμεσα να ληφθούν κάποια μέτρα με επίκεντρο τη διασκέδαση. Εξ ου και οι ανακοινώσεις του Χαρδαλιά, καθώς το φαινόμενο είναι δυναμικό και χρειάζεται διαρκώς αναπροσαρμογές.  

Δεν απορρίφθηκε

Πάντως, η εφαρμογή του «μοντέλου νησιών», δηλαδή να επιτρέπεται η διαπεριφερειακή μετακίνηση στους μη εμβολιασμένους μόνο με τεστ, μπορεί να μην εφαρμόστηκε, αλλά δεν απορρίφθηκε οριστικά. Δηλαδή παραμένει στο πρωθυπουργικό συρτάρι και μπορεί ανά πάσα στιγμή να βγει, αναλόγως του πώς θα εξελιχθούν η πανδημία και ο εμβολιασμός.

Στη ΔΙΣ τα σπουδαία  

Χωρίς κάποιο απτό αποτέλεσμα ήταν η χθεσινή συνάντηση του Στέλιου Πέτσα με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο με αντικείμενο την εξέλιξη του εμβολιασμού. Ο αν. υπουργός προφανώς και ζήτησε τη βοήθεια του Αρχιεπισκόπου με κάποια παρέμβαση, όπως άλλωστε είχε γίνει και στο ανώτερο επίπεδο την περασμένη εβδομάδα, κατά τη συνάντηση του κ. Ιερωνύμου με τον πρωθυπουργό. Ουσιαστικά τα νεότερα μετατίθενται για την επόμενη εβδομάδα, οπότε θα συνεδριάσει η ΔΙΣ και θα τεθεί το θέμα της εκκλησιαστικής παρέμβασης για τον εμβολιασμό.

Καλή χημεία  

Εχετε παρατηρήσει πως ποτέ κανένας στρατιωτικός δεν έκανε καριέρα στην πολιτική; Η απάντηση σε αυτό το γεγονός έχει να κάνει με την κακή χημεία που έχουν πάντα οι δύο πλευρές. Οι πολιτικοί θεωρούν τους στρατιωτικούς υπερβολικά «μονοκόμματους» και οι στρατιωτικοί, έχοντας συνηθίσει αλλιώς, δεν μπορούν να συνηθίσουν τη νέα πραγματικότητα όταν βγάζουν τη στολή και φοράνε το κοστούμι. Σε αυτόν τον κανόνα φαίνεται πως αποτελεί εξαίρεση ο Στεφανής, που έχει βρει πολύ καλή χημεία με τον προϊστάμενό του Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος τον εμπιστεύεται σε ουκ ολίγες αποστολές, όπως η πρόσφατη, που «οργώνει» με ένα Σινούκ το Αιγαίο. Ο Στεφανής φαίνεται πως έχει προσαρμοστεί στον νέο του ρόλο και αυτό μπορεί να του εξασφαλίσει και πολιτικό μέλλον.  

Το δώρο

Ενα ξεχωριστό δώρο έκανε ο πρωθυπουργός στον εκτελεστικό διευθυντή του American Jewish Committee (AJC), Ντέιβιντ Χάρις, με τον οποίο συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Πρόκειται για ένα συλλεκτικό ρολόι Swatch για τα 200 χρόνια της Επανάστασης, το οποίο είχε δωρίσει και στον Μισέλ. Το συγκεκριμένο ρολόι δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο και είχε βγει σε ελάχιστα κομμάτια γι’ αυτόν τον σκοπό: να δωρίζεται σε υψηλούς καλεσμένους.  

Απεταξάμην το παρελθόν

Για το δείπνο των μελών της ομάδας φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ με τον πρέσβη του Ισραήλ, Γιόσι Αμράνι, σας είχε ενημερώσει η στήλη την Κυριακή. Το δείπνο παρήγαγε, όμως, και αποτελέσματα, καθώς οι 18 καλεσμένοι βουλευτές συνυπέγραψαν δήλωση κατά του αντισημιτισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μεταξύ των βουλευτών ήταν ο Αδωνις, ο Βορίδης, οι οποίοι για πολλοστή φορά διέλυσαν τα σύννεφα που είχε δημιουργήσει η πολιτική τους νιότη.

Πριν πεινάσουν

Τη γνωστή παροιμία που μαγειρεύουν πριν πεινάσουν θέλουν να εφαρμόσουν βουλευτές της Ν.Δ. ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. Με αυτό το σκεπτικό ετοιμάζουν παρέμβαση στο αρμόδιο υφυπουργείο Αθλητισμού, ώστε η αντιπροσωπεία της Βόρειας Μακεδονίας να μην εμφανιστεί πάλι ως Μακεδονία όπως στο Euro. Εκεί άλλωστε θα είναι παρών και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και τα ατοπήματα δεν μπορεί να είναι αποδεκτά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή