Θεωρείο (13/07/21)

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Retweet γκάφα

Ενα retweet εκτός κάθε πολιτικής λογικής έκανε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Νίκος Ρωμανός. Το αρχικό ποστ ήταν από ειδησεογραφικό μέσο το οποίο ανέφερε την είδηση πως σε μία δημοσκόπηση για την εκλογή αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται. Το «γαλάζιο» κομματικό στέλεχος θεώρησε πως αυτό το ποστ έπρεπε να το… κοινοποιήσει στο προφίλ του, δημιουργώντας εύλογες απορίες ποιος ήταν ο λόγος. Στηρίζει η Ν.Δ. τον Λοβέρδο; Ικανοποιήθηκε ο ίδιος από το προβάδισμα του Ανδρέα έναντι των αντιπάλων του; Εχει η Ν.Δ. άποψη για το ποιος πρέπει να εκλεγεί αρχηγός στο ΚΙΝΑΛ; Τα ερωτήματα εύλογα από το εκτός τόπου και χρόνου retweet του Ρωμανού, που παραβίασε την πάγια τακτική όλων των κομμάτων να μην εμπλέκονται στα εσωκομματικά των άλλων.  

Για βάφτιση

Οχι μόνο ο πρωθυπουργός, αλλά σύσσωμη η οικογένεια Μητσοτάκη βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στην Τήνο για οικογενειακούς λόγους. Η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη βάφτισε την εγγονή της, την κόρη της Κριστινά Γκουρντέν, στο χωριό Κτικάδος της Τήνου και συγκεκριμένα στην καθολική εκκλησία του Τιμίου Σταυρού. Στο μυστήριο, πλην του πρωθυπουργού και της συζύγου του, Μαρέβας Γκραμπόφσκι, παρόντες ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κώστας Μπακογιάννης και η σύζυγός του, Σία Κοσιώνη, αλλά και η αδελφή του, Αλεξία.  

Αμετροέπεια

Κάποια διαδικαστική καθυστέρηση σε πληρωμή από τον ΕΛΓΑ σε νομό της Βόρειας Ελλάδας οδήγησε τοπικό «γαλάζιο» βουλευτή να συντάξει και να στείλει επιστολή στον… πρωθυπουργό. Δεν είναι αστείο, αλλά γεγονός. Ο νεαρός σε ηλικία βουλευτής, είτε από απειρία είτε για να το «πουλήσει» τοπικά στους ψηφοφόρους του ως «παρέμβαση», έγραψε επιστολή με αποδέκτη τον Μητσοτάκη, καταφέρνοντας να τα κάνει χειρότερα. Αφενός ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος έγινε δικαιολογημένα έξαλλος, αφετέρου το Μαξίμου ενοχλήθηκε με την αμετροέπειά του, αφού κατά κανόνα τέτοια ζητήματα λύνονται απλώς διά τηλεφώνου.  

Αιτήματα…

Το ρεπορτάζ λέει πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος να ζητήσει από το φθινόπωρο εκλογές, δίνοντας ένα «push» στα εκλογικά ποσοστά του. «Γαλάζιο» στέλεχος, σε συζήτηση που γινόταν για το θέμα, θυμήθηκε μία ρήση του Κώστα Καραμανλή προς τον Γιώργο Παπανδρέου. «Γιώργο, πρόσεχε γιατί τα αιτήματα ενίοτε γίνονται και αποδεκτά», είχε πει ο πρώην πρωθυπουργός.  

Σε κούτα Νουνού

Η αιφνιδιαστική επίσκεψη, χθες, του Κωστή Χατζηδάκη στον ΕΦΚΑ Κορίνθου έγινε χωρίς καμία προειδοποίηση σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, τοπικούς βουλευτές κ.λπ., καθώς ο υπουργός ήθελε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι και χωρίς περιτύλιγμα τη λειτουργία του. Στο σχετικό ποστ που ανέβασε έκανε λόγο για απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, καθώς δεν λειτουργούσαν τα κλιματιστικά. Το κορυφαίο, ωστόσο, ήταν σε μία φωτογραφία που ανήρτησε. Ενας υπάλληλος του έδειξε κάποια αρχειοθετημένα έγγραφα σε μια κούτα από γάλα… Νουνού.  

Ανάκριση

Εντονα συζητήθηκε το γεγονός ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Ερευνας και Τεχνολογίας, στην οποία είχε κληθεί να απαντήσει σε ερωτήματα ο υφυπουργός Ερευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, ο Χρήστος Ταραντίλης επιδόθηκε σε μπαράζ ερωτήσεων έναντι του υφυπουργού σε βαθμό ανάκρισης, ενώ οι πιο προωθημένοι έκαναν λόγο για ερωτήσεις στα όρια της αντιπολίτευσης. Η πραγματικότητα είναι βεβαίως ότι ο πάντα προσεκτικός πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έκανε αντιπολίτευση, αλλά εποικοδομητικές προτάσεις – ερωτήσεις. Αρκετοί πάντως είπαν πως ο Ταραντίλης ίσως βλέπει με θετικό μάτι τον θώκο του Κορίνθιου πολιτικού, αλλά ξεχνούν ότι ο βουλευτής Επικρατείας πάντα έψαχνε εξονυχιστικά και ανέλυε τα τεχνολογικά θέματα και με την ιδιότητα του πανεπιστημιακού. Οπότε δεν πρόκειται για πολιτικές φιλοδοξίες.  

Ιδια μέρα

Για όσους τους αρέσει η σημειολογία: Το διάγγελμα Μητσοτάκη έγινε την ίδια ημέρα με το διάγγελμα του Εμανουέλ Μακρόν, όπου επίσης ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε μέτρα περιορισμού μετά τη νέα εξάπλωση της πανδημίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή