Για αμνήμονες μας περνάνε;

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχουν πυκνώσει, το τελευταίο διάστημα, τα περιστατικά εκείνα στη λειτουργία του Κοινοβουλίου τα οποία, στην καλύτερη περίπτωση, προκαλούν απογοήτευση σε εκείνους που θα ανέμεναν θετικές αλλαγές στο κοντινό μέλλον.

Υπάρχουν τα «ανώδυνα», όπως επί παραδείγματι οι τελευταίες από του βήματος της Βουλής αναφορές της κυρίας Θεοδώρας Τζάκρη στο «βρώμικο ’89»: ήθελε να επιτεθεί στη Ν.Δ. με επίκεντρο τα όσα συνέβησαν με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και τον τότε ρόλο της «γαλάζιας» παράταξης. Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι ως βουλευτής με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ το 2004, το 2007 και το 2009, η κυρία Τζάκρη είχε το «δικαίωμα» να κάνει χρήση τέτοιου επιχειρήματος. Μπορεί να πράξει το ίδιο τώρα, όμως, καθώς είναι βουλευτής κόμματος –του Συνασπισμού– που αποτελεί συνέχεια ενός εκ των εταίρων του «βρώμικου ’89»; Διότι είναι γνωστό ότι η παραπομπή του Ανδρ. Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο τότε δεν έγινε με τις ψήφους μόνο της Ν.Δ.

Αλλο «ανώδυνο»; Το ότι ο κ. Αλ. Τσίπρας μνημονεύει την κυβέρνηση της περιόδου 2015-2019 ως «κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» ενώ ήταν κατ’ επιλογήν του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ του κ. Π. Καμμένου, δηλαδή ενός στελέχους των –κατά δήλωση του κ. Τσίπρα– όχι και τόσο έντιμων κυβερνήσεων «από τη Μεταπολίτευση και μετά». Και άλλο «ανώδυνο»; Το δηλωτικό ανεπάρκειας και άνευ ουσιαστικής αξίας «επιχείρημα» των «γαλάζιων» πως ο ΣΥΡΙΖΑ με το κυβερνητικό του παρελθόν δεν μπορεί να ασκεί κριτική στη σημερινή κυβέρνηση.

Υπάρχουν, ωστόσο, και, δυστυχώς, τα μη ανώδυνα. Από τα πλέον σοβαρά είναι ότι ο κατά δήλωσή του μη εμβολιασμένος για τον κορωνοϊό πρόεδρος Βελόπουλος παρομοίασε προ ημερών όσους είναι υπέρ της λήψης μέτρων κατά των ανεμβολίαστων με τους ναζί της χιτλερικής Γερμανίας: «Βάλτε μας και ένα αστεράκι κίτρινο εδώ», είπε από του βήματος της Ολομέλειας δείχνοντας το μπράτσο του. Και ουδείς –ουδείς!– ενοχλήθηκε για το –εκτός των άλλων– χυδαίο αυτό «ξέπλυμα» των ναζί.

Τελευταίο, χρονικά, «κρούσμα»; Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επίσης στην Ολομέλεια, χρησιμοποίησε τη συγκλονιστική υπόθεση της Ηλιούπολης για να συνδέσει κατηγορούμενους για εγκληματική δραστηριότητα με τους πολιτικούς του αντιπάλους. «Αντίλαλος», θα έλεγε κάποιος, όσων έχουν από την αντίπερα όχθη ειπωθεί για τον «νόμο Παρασκευόπουλου». 

Συγκυριακή πλειοψηφία ή απλώς θορυβώδης μειοψηφία οι κατώτεροι των περιστάσεων;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή