Θεωρείο (22/07/21)

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβοκάτσια εναντίον Παυλόπουλου

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στο παρασκήνιο από το γεγονός ότι ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εμφανίστηκε ως ομιλητής σε μια εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, με διοργανωτές τον Νίκο Καραχάλιο, παλαιό κομματικό στέλεχος της Ν.Δ., και τον πρώην βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο. Τυχόν παρουσία τού τέως πρώτου πολίτη της χώρας θα νομιμοποιούσε μια εκδήλωση αμφίβολης κατεύθυνσης, με αποτέλεσμα να προκληθούν εύλογες απορίες πώς δέχτηκε την πρόσκληση. Τελικά, σύμφωνα με πηγές πέριξ του τέως Προέδρου, ο Παυλόπουλος «μπήκε» στη συγκεκριμένη εκδήλωση εν αγνοία του, ενώ φέρεται μάλιστα να πιστεύει πως κάποιος το έκανε για να του στήσει προβοκάτσια. Το αποτέλεσμα ήταν να ενημερωθούν οι διοργανωτές και να βγάλουν το όνομά του από την πρόσκληση, αφού πρώτα πάντως είχε δημιουργηθεί αναστάτωση σε πολλά επίπεδα. Και μένω εδώ.  

Προσέγγιση με Οικουμενικό Πατριαρχείο

Σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης θα κάνει μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη στον Λίβανο και στο Πατριαρχείο Αντιοχείας για συνάντηση με την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα, τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Ι΄. Πάει πολύς καιρός από τότε που κάποιος Ελληνας αξιωματούχος βρέθηκε στο Πατριαρχείο και ως εκ τούτου υπάρχει «ζουμί». Μια υπόθεση που μπορώ να κάνω είναι πως επειδή το Πατριαρχείο δεν υπόκειται στη σφαίρα επιρροής του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η εν λόγω συνάντηση μπορεί να κρύβει και κάποια «γέφυρα» Βλάση για επαναπροσέγγιση των δύο πλευρών.

Ξενύχτησε ο Μητσοτάκης;

Μία φωτογραφία στο Twitter ανάρτησε το ξημέρωμα της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγχαίροντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για την εκπληκτική νίκη των Μιλγουόκι Μπακς στους τελικούς του NBA, όπου αναδείχθηκε MVP. Παρατήρησα, ωστόσο, πως η φωτογραφία ήταν τραβηγμένη live από την τηλεόραση και δεν ήταν από αυτές τις κλασικές «στημένες» που ανεβαίνουν στα πολιτικά accounts. Μάλιστα, πάνω από την τηλεόραση φαινόταν και η βιβλιοθήκη του σπιτιού. Προφανώς ο πρωθυπουργός ξενύχτησε και είδε live τον τελικό, τραβώντας ο ίδιος μία φωτογραφία και ανεβάζοντάς τη στο Twitter. Υποθέτω μάλιστα πως τις επόμενες ημέρες Μητσοτάκης και Αντετοκούνμπο θα έχουν και επικοινωνία.  

Τετ α τετ με Φασούλα

Μιας και ο λόγος για μπάσκετ, να σας πω και ένα ακόμη «μπασκετικό». Σύντομη συνομιλία με τον Παναγιώτη Φασούλα είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη εκδήλωση στο ΟΑΚΑ για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων. Ο πρωθυπουργός και η «αράχνη» του ελληνικού μπάσκετ συμφώνησαν, όπως μου είπε ωτακουστής, να τα πουν σύντομα πιο αναλυτικά. Μια τέτοια συνάντηση έχει ενδιαφέρον, καθώς ο πρώην δήμαρχος Πειραιά κατέρχεται στις εκλογές της ΕΟΚ για τη θέση του προέδρου και αναζητάει στηρίξεις. Μία την έχει εξασφαλίσει ήδη από τον επίσης Πειραιώτη Γιώργο Γεραπετρίτη, με τον οποίο συνδέεται με φιλία παλαιόθεν.

Παλιά συνταγή

Είχα βάλει ένα στοίχημα να μην ασχοληθώ καθόλου με το κόμμα Τράγκα. Ο λόγος ήταν απλός: μετά μία δεκαετία που η Ελλάδα υπέφερε από ακραίο πολιτικό λόγο και άσκοπους διχασμούς, η πολιτική με όχημα την οργή μοιάζει με ξαναζεσταμένο φαγητό. Τελικά το στοίχημα το χάνω και ευθύνεται ο τραγουδιστής Πετράκος, που ανέλαβε εκπρόσωπος του κόμματος Τράγκα, και δεν μπορώ να μην το σχολιάσω. Ο τραγουδοποιός σταδιοδρόμησε το τελευταίο έτος με μοναδικό όπλο έναν οργισμένο λόγο στα social media, βασισμένο σε θεωρίες συνωμοσίας και αμετροεπείς εκφράσεις για χούντες. Αυτόν ενέταξε ο Τράγκας στο κόμμα του ποντάροντας στην ψήφο των αντιεμβολιαστών, όπως έκανε κάποτε ο Καμμένος με τους αντιμνημονιακούς. Η συνέχεια είναι γνωστή. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή