Με καθυστέρηση οκτώ μηνών  

Με καθυστέρηση οκτώ μηνών  

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για να ευλογήσουμε τα γένια μας, η στήλη σάς είχε ενημερώσει από τον Νοέμβριο του 2020 πως στο μπλοκάκι Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντικατάσταση –τότε– του Στέλιου Πέτσα βρισκόταν ο Γιάννης Οικονόμου. Το δημοσίευμα είχε τίτλο «όνομα-έκπληξη» και αναφερόταν στα στοιχεία που έχει ο βουλευτής Φθιώτιδας και τον καθιστούν υποψήφιο εκπρόσωπο. Τελικά προκρίθηκε ο Χρήστος Ταραντίλης και μετά την παραίτησή του, δεδομένου πως πρόκειται για πολύ δύσκολη θέση, προτιμήθηκε μια πιο ομαλή μετάβαση, μέσω της Πελώνη. Με καθυστέρηση περίπου 8 μηνών, ο Γιάννης Οικονόμου ανέλαβε τελικά τη θέση του εκπροσώπου. Σας έχω όμως μια αποκάλυψη: στο τραπέζι έπεσαν και άλλα ονόματα, όπως αυτά του Δημήτρη Καιρίδη και του Τάσου Χατζηβασιλείου.  

Η μάχη της Φθιώτιδας

Η ανάληψη της θέσης του εκπροσώπου, πάντως, έχει αντίκτυπο και στη Φθιώτιδα. Εκεί εκλέγεται και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος αίφνης απέκτησε ισχυρό αντίπαλο για την πρώτη θέση, καθώς φύσει και θέσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι το πιο προβεβλημένο στέλεχος της κυβέρνησης. Να θυμίσω πως στις τελευταίες εκλογές του 2019 ο Σταϊκούρας εξελέγη πρώτος με 19.529 σταυρούς και δεύτερος ήρθε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με 14.504 σταυρούς. Ο ΥΠΟΙΚ είναι βέβαιο πως θα νιώθει πλέον την εκλογική ανάσα του νέου πορτ παρόλ της κυβέρνησης. Για να βγάλουμε, ωστόσο, οριστικά συμπεράσματα για τη μάχη Σταϊκούρα – Οικονόμου, μένει να δούμε και το δεύτερο ημίχρονο: τι θα συμβεί δηλαδή στον κανονικό ανασχηματισμό.  

Αναγνωρίστηκε

Οσον αφορά την απερχόμενη εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη, παρά τα περί αντιθέτου θρυλούμενα, παρέμεινε στο επικοινωνιακό επιτελείο στη θέση που είχε αναλάβει εξαρχής, της αν. εκπροσώπου, όταν πέρασε από την όχθη της δημοσιογραφίας σε αυτήν της πολιτικής. Αυτό που αναγνωρίστηκε στην Πελώνη είναι πως ήταν παρούσα στα πολύ δύσκολα, καθώς ήδη από πέρυσι το καλοκαίρι είχε σηκώσει μεγάλο βάρος της επικοινωνίας κατά την κρίσιμη περίοδο της τουρκικής προκλητικότητας, ενώ μετά το σύντομο πέρασμα του Χρήστου Ταραντίλη από το πόντιουμ του κυβερνητικού, η Πελώνη εξακολουθούσε να σηκώνει μεγάλο βάρος σε δύσκολες περιόδους, κάτι που ο Μητσοτάκης εκτίμησε.  

Ταχεία ανάρρωση

Θα αντιπαρέλθω τον οχετό του Διαδικτύου, γιατί υπάρχει ούτως ή άλλως δίπλα μας, στην καθημερινότητά μας, και δεν χρειάζεται περαιτέρω διασπορά της τοξικότητας. Το μόνο που θέλει να ευχηθεί η στήλη είναι ταχεία ανάρρωση στον Νίκο Χαρδαλιά, έναν άνθρωπο που πάντα με ό,τι καταπιανόταν, από την εποχή που ήταν δήμαρχος Βύρωνα, το έκανε με ένταση και πάθος. Το ίδιο έκανε και τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς αναβάθμισε σημαντικά μια υπηρεσία που μέχρι τότε δεν υπήρχε καν στον πολιτικό χάρτη. Η συνεισφορά του είναι σημαντική.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή