Θεωρείο (20/08/21)

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνομιλία Μητσοτάκη,Ερντογάν

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, πολύ ισχυρό είναι το σενάριο τα επόμενα 24ωρα να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Προφανώς, εάν πραγματοποιηθεί τελικά η επικοινωνία (οριστική επιβεβαίωση θα έχουμε σήμερα το πρωί), θα έχει στο επίκεντρο την κρίση στο Αφγανιστάν και το προσφυγικό.  

Βοήθεια 100.000 ευρώ στην Αϊτή  

«Αν όχι τώρα, πότε;» αναρωτήθηκαν αρκετοί τις προηγούμενες ημέρες, μεταξύ των οποίων και ο Παντελής Μπουκάλας, όπου μέσα από τις σελίδες της «Κ» με ένα εξαίρετο κείμενο αναφέρθηκε στην «υποχρέωση» της Ελλάδας να στείλει βοήθεια στην «υψηλή γη», όπως μεταφράζεται η λέξη Αϊτή. Το ΥΠΕΞ φαίνεται πως είχε –ευτυχώς– παρόμοια άποψη και, όπως μαθαίνω, ο Νίκος Δένδιας ετοιμάζεται να στείλει 100.000 ευρώ ώστε να βοηθήσει τη χώρα να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Η δωρεά, βεβαίως, εκτός από την ουσία της, έχει και έντονο συμβολικό χαρακτήρα, καθώς κατευθύνεται προς μια χώρα που πριν από 200 χρόνια αναγνώρισε πρώτη την Ελλάδα αμέσως μετά την Επανάσταση. Και, αν μη τι άλλο, αξίζει να της ανταποδώσουμε τη βοήθεια τώρα που την έχει ανάγκη.  

Απαντήσεις  

Την ίδια ώρα, ο νέος εκπρόσωπος, ερωτηθείς για τις πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν στο μέτωπο των πυρκαγιών, αλλά και για έναν επακόλουθο πιθανό ανασχηματισμό, επέλεξε να μην ακολουθήσει την πεπατημένη: δηλαδή ούτε τον ανασχηματισμό διέψευσε ούτε κάλυψε κανέναν, όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τον ανασχηματισμό, είπε πως αποτελεί προνόμιο του πρωθυπουργού, ενώ για τις πολιτικές ευθύνες απάντησε πως τώρα είναι ώρα μάχης και όχι ώρα απόδοσης ευθυνών, που προφανώς και υπάρχουν.  

Ενημερωνόταν 

Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Ο Νίκος Χαρδαλιάς ακόμη και μέσα στη ΜΕΘ ενημερωνόταν για τις φωτιές και γνώριζε αναλυτικά την κατάσταση που επικρατούσε στο μέτωπο στα Βίλια και στην υπόλοιπη χώρα.

Viral  

Θεωρείο (20/08/21)-1Για δεύτερη φορά μέσα σε περίπου ένα χρόνο, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βασίλης Κόκκαλης γίνεται viral λόγω της… αδυναμίας του στον προϊστάμενό του Γιώργο Πατούλη, Ο Κόκκαλης πόζαρε για δεύτερη φορά μπροστά σε ένα τεράστιο κάδρο-ζωγραφιά του Πατούλη, που θα ζήλευε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Αττικάρχης ακουμπά μπροστά σε μια πολυθρόνα, που παραπέμπει σε Chesterfield –αυτό έλειπε– έχοντας ένα έντονα οραματικό ύφος. Το κάδρο-ζωγραφιά «κοσμεί» τα γραφεία της Αντιπεριφέρειας, ώστε όποιος έρχεται να γνωρίζει πού μπαίνει…  

Αποστάσεις 

Μιας και ο λόγος για τον Πατούλη, πάντως, να σας πω ότι παρατηρώ πως οι τελευταίες δηλώσεις του περιφερειάρχη, με φόντο τις πυρκαγιές, έχουν έντονο αντιπολιτευτικό χρώμα, καθώς έχει πάρει αποστάσεις από την κεντρική κρατική μηχανή, δηλαδή τα δασαρχεία και εμμέσως από την ίδια την κυβέρνηση, τονίζοντας πως η Περιφέρεια δεν έχει μεγάλες αρμοδιότητες και απλώς κάνει ό,τι μπορεί με τα μέσα που διαθέτει. Ενδιαφέρον ενόψει της συνέχειας.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή