Θεωρείο (24/08/21)

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σενάρια αλλαγών στο προσκήνιο

Ολο και με μεγαλύτερη ένταση κυκλοφορούν τα σενάρια για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης τα επόμενα 24ωρα και, πάντως, σε κάθε περίπτωση πριν από τη ΔΕΘ. Κρίσιμος παράγοντας για το πότε θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός αλλαγές στο σχήμα είναι η πλήρης ύφεση στο μέτωπο των πυρκαγιών, καθώς όπως είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι αποφάσεις δεν θα ληφθούν εν θερμώ ούτε την ώρα της μάχης.

Στα όριά του

Οι πυρκαγιές στην Εύβοια έφεραν στα όριά τους όλο τον πληθυσμό της περιοχής και φυσικά και τους αυτοδιοικητικούς, με πρώτο τον Φάνη Σπανό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο περιφερειάρχης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο μέτωπο των πυρκαγιών για να βοηθήσει όσο μπορούσε, πιέστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό, αγγίζοντας τα πολιτικά του όρια, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει. Το γεγονός, άλλωστε, ότι ο περιφερειάρχης κατάγεται από την Εύβοια –είναι Χαλκιδαίος– έκανε τη φόρτιση των στιγμών πολύ μεγαλύτερη.

Παρέμβαση Μπακογιάννη

Πηγή μου που γνωρίζει πολύ καλά τι συνέβη εκείνες τις μέρες στην πολύπαθη βόρεια Εύβοια μου μίλησε για μια πολύ οριακή κατάσταση, προσθέτοντας πως «ευτυχώς που υπήρχε ο Μπακογιάννης» και εξισορροπούσε κάπως τα πνεύματα. Ο δήμαρχος Αθηναίων, τέως περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και στενός φίλος του Σπανού, βρισκόταν συνεχώς στα τηλέφωνα τόσο με τον διάδοχό του όσο και με το σύνολο των αυτοδιοικητικών στη Β. Εύβοια, που οι περισσότεροι είναι πρώην στενοί συνεργάτες του. Ο Μπακογιάννης, άλλωστε, είχε αντιμετωπίσει και επί των ημερών του φωτιά πάλι στη Λίμνη Ευβοίας, η οποία ωστόσο δεν πήρε διαστάσεις, με αποτέλεσμα πολλοί αυτοδιοικητικοί να ζητούν τη βοήθειά του εν μέσω της ανεξέλεγκτης πύρινης κόλασης.

Yποψήφιος

Οπως είναι λογικό εν μέσω αυτής της κατάστασης στην περιοχή, ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζει την επικράτησή του σε τοπικό επίπεδο την επόμενη φορά στις περιφερειακές εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, πρόσφατα έγινε επαφή του Αλέξη Τσίπρα με τον Απόστολο Γκλέτσο, ο οποίος είχε κατέβει και στις προηγούμενες εκλογές απέναντι στον Σπανό και είχε πάρει 48%, φτάνοντας πολύ κοντά στη νίκη. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την περιφέρεια και συμφωνήθηκε, κατά τις ίδιες πηγές, νέα κάθοδος του Γκλέτσου, καθώς στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως μπορούν μέσω αυτού να κερδίσουν την περιφέρεια. 

Στην Ελλάδα ο Λέναρτσιτς

Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επίτροπος Πολιτικής Προστασίας Γιάνες Λέναρτσιτς, που θα έχει τετ α τετ με τον Κυρ. Μητσοτάκη. Η επίσκεψη του Σλοβένου έγινε έπειτα από πρόσκληση του Τζιτζικώστα, με τον οποίο διατηρεί προσωπική επαφή, και έρχεται για να δηλώσει τη στήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα μετά τις μεγάλες πυρκαγιές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή