ΑΠΟΨΕΙΣ

Το μασκάρεμα των «ψεκασμένων»

Η Θεσσαλονίκη κάθεται και πάλι σε «αναμμένα κάρβουνα». Τι έφταιξε και τα κρούσματα εκτοξεύθηκαν, το ξέρου(ν)με όλοι: χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού (δέκα φορές κάτω από τον μέσο όρο στην επικράτεια!), απουσία ελέγχων των μέτρων από πλευράς Αρχών, καθημερινές διαδηλώσεις αντιεμβολιαστών και κομματικών φορέων κ.ά. 

Η πόλη μοιάζει να μην έχει διδαχθεί τίποτε από την περυσινή φθινοπωρινή περιπέτειά της, όταν μπήκε σε καραντίνα αμέσως μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου. 

Στις οποίες, όπως θυμόμαστε, οι τοπικές εκκλησιαστικές αρχές επιχείρησαν να μας πείσουν ότι ο ιός δεν μεταδίδεται στους ναούς «ευλογώντας» την αθρόα προσέλευση πιστών στον χώρο της δοξολογίας, με τα γνωστά αποτελέσματα: ένας νεκρός μητροπολίτης, άλλοι δύο που συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, όπως και κάποιοι ιερείς και πολλοί πιστοί, νόσησαν από τον ιό, τα κρούσματα ανέβηκαν στα ύψη και οι εντατικές των νοσοκομείων γέμισαν ασφυκτικά.

Τώρα η πόλη μπαίνει και πάλι στις περιοχές υψηλού κινδύνου, αμέσως μετά τη Διεθνή Εκθεση, η οποία διεξήχθη μεν υποδειγματικά (COVID free) στους χώρους της, αλλά απέξω οι αντιεμβολιαστές και μερίδα συνδικαλιστών χόρευαν κανονικά «τάνγκο» με τον ιό.

Εχει η ήδη φορτωμένη με τον ιό Θεσσαλονίκη μπροστά της ένα τριήμερο-φωτιά, αυτό των εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου, στο οποίο θα κριθούν πολλά. 

Το πνεύμα των ημερών προσφέρεται για επίδειξη ισχύος των πάσης φύσεως αντιεμβολιαστών, οι οποίοι αν κρίνουμε από την έως τώρα επιθετική συμπεριφορά τους, δεν θα διστάσουν ενδεχομένως να τορπιλίσουν τις εκδηλώσεις και να τα τινάξουν όλα στον αέρα, μεταμφιεσμένοι σε «αθώους» θεατές της  μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης ή θεοσεβούμενους προσκυνητές στη δοξολογία στον Αγιο Δημήτριο.

Τα θλιβερά γεγονότα του 2011 με τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη και την αποχώρηση από την εξέδρα του εξοργισμένου Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, κατόπιν εφόδου δεξιών και αριστερών «αντιμνημονιακών», είναι νωπά και επ’ ουδενί δεν θα πρέπει να επαναληφθούν, με οποιαδήποτε μορφή. Τότε ήταν οι «Αγανακτισμένοι», τώρα (μπορεί να) είναι οι «ψεκασμένοι» που με ψευδοπατριωτικό πρόσημο πιθανότατα θα επιχειρήσουν να προβληθούν μέσα από δυναμικές διαδηλώσεις, αδιαφορώντας για το εάν γίνουν η αιτία θανατηφόρου διασποράς στην πόλη του ιού, στην ύπαρξη του οποίου, εξάλλου, οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν πιστεύουν. 

Οι έχουσες την ευθύνη για το εορταστικό τριήμερο, που παραδοσιακά συγκεντρώνει πλήθος κόσμου, αρχές, τοπικές και ανώτερες, θα πρέπει να σταθμίσουν σωστά την κατάσταση και αναλόγως να πράξουν, με γνώμονα την προστασία της ζωής και υγείας των πολιτών και ταυτόχρονα την περιφρούρηση του περιεχομένου της εθνικής εορτής, που δεν πρέπει να αμαυρωθεί.