Θεωρείο (25/09/21)

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσωπική επαφή

Στο θρίλερ τής… σχεδόν ρήξης μεταξύ Αρχιεπισκόπου Αμερικής και ελληνικής κυβέρνησης υπήρξε και απευθείας επαφή των δύο πλευρών ώστε να επέλθει η εκτόνωση. Αναφέρομαι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, επικοινώνησαν δύο φορές τηλεφωνικώς, με τη δεύτερη να είναι ένα προσωπικό μήνυμα του πρωθυπουργού στον Ελπιδοφόρο μετά τις δημόσιες «εξηγήσεις» του Αρχιεπισκόπου. Με το μήνυμά του ο πρωθυπουργός εξέφραζε τη βούληση για συνάντηση, ώστε να δοθεί τέλος στο «σίριαλ» που πήγε να τραυματίσει την εικόνα του ελληνισμού.  

Συμφωνία… δεκαετίας

Το θέμα, πάντως, με τον Ελπιδοφόρο προσέφερε μια απρόσμενη ταύτιση σε εσωτερικό επίπεδο. Ο Γιώργος Παπανδρέου εξέδωσε ανακοίνωση που ήταν στην ίδια ακριβώς φιλοσοφία με αυτή που είχε εκδώσει μία μέρα πριν ο… Ευάγγελος Βενιζέλος. Νομίζω πως η τελευταία φορά που είχαν συμφωνήσει οι δυο τους πρέπει να ήταν καμιά δεκαετία πίσω.  

Ηρεμία στα… δεξιά

Τα όσα έγιναν, πάντως, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής δεν σχολιάστηκαν στα social media από τη δεξιά πτέρυγα της Ν.Δ., η οποία υπό άλλες συνθήκες δεν θα άφηνε τέτοιο περιστατικό να πέσει κάτω και θα είχε βγει «στα κάγκελα». Το γεγονός από μόνο του δικαιώνει τις κινήσεις Μητσοτάκη στην εσωτερική σκακιέρα, καθώς φαίνεται πως το μέτωπο από τα δεξιά είναι σχετικά στεγανό.  

Επιπλέον στοιχεία

Το θέμα της ΔΕΗ από την Παρασκευή κυριαρχεί στην εγχώρια ατζέντα, με την αντιπολίτευση να το σηκώνει πολύ ψηλά και να κατηγορεί την κυβέρνηση για «ξεπούλημα». Κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν στη στήλη πως το θέμα δεν χρειάζεται όξυνση και υψηλούς τόνους, αλλά σοβαρό και ενδελεχή διάλογο για το πού βρίσκεται σήμερα η Επιχείρηση, αλλά και το πώς βρέθηκε σε αυτό το σημείο. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ίδιες πηγές έλεγαν πως εάν η κυβέρνηση προκληθεί, τότε θα βγουν επιπλέον στοιχεία για το πώς η ΔΕΗ διαλύθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.  

Εμπιστοσύνη

Να ξέρετε πως όσα λέγονται ή γράφονται για τον Θάνο Πλεύρη δεν αγγίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον υπουργό του, σημειώνοντας σε συνομιλητές του πως «ο Θάνος θα αποδειχθεί ο καλύτερος υπουργός Υγείας που έχει περάσει». Ιδωμεν.    

Ενδιαφέρεται

Ενας πρώην υπουργός Υγείας, πάντως, ο Αδωνις Γεωργιάδης, εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τον συγκεκριμένο χώρο. 
Ο υπουργός Ανάπτυξης λέγεται πως προτείνει ακόμα και γενικό γραμματέα στο υπουργείο, με την άνεση βεβαίως που του δίνει η διαπροσωπική σχέση με τον Θάνο Πλεύρη αλλά και το πέρασμά του από το Υγείας.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή