Θεωρείο (19/10/21)

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικοινωνία Σαμαρά – Ντόρας

Με πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά υπήρξε χθες επικοινωνία με την Ντόρα Μπακογιάννη, προκειμένου ο πρώην πρωθυπουργός να ευχηθεί στην πρώην υπουργό περαστικά μετά τη δημοσιοποίηση από την ίδια του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Η Ν.Δ. και ο ΓΑΠ

Οπως όλα δείχνουν και όπως συγκλίνουν οι πληροφορίες, δεν αποκλείεται την Πέμπτη να έχουμε επισήμως υποψηφιότητα ΓΑΠ για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ επισήμως δεν κάνουν κανένα σχόλιο. Ανεπισήμως, ωστόσο, υπάρχουν συζητήσεις και στα δύο κόμματα. Στην κυβέρνηση θεωρούν πως μία τέτοια εξέλιξη τους ευνοεί. Ο ΓΑΠ είναι… γνωστός αντίπαλος και δεν φέρνει κάτι νέο, που είναι πάντα απρόβλεπτο, αντιθέτως κουβαλά όλα τα βάρη από τη σύντομη και ατυχή διακυβέρνησή του. Επιπλέον, εικάζεται πως με τον Παπανδρέου ίσως υπάρξει επιστροφή ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΙΝΑΛ, κάτι που θα αλλάξει τα δεδομένα στην Κεντροαριστερά και θα εξακολουθήσει να αναδεικνύει τη Ν.Δ. ξεκάθαρη πρώτη δύναμη.

Στην Αχαΐα   

Και αν στην κυβέρνηση απλώς παρακολουθούν, ως οφείλουν, τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάθε λόγο να έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για όμορο χώρο. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που μπορεί να έχει μια υποψηφιότητα Παπανδρέου και πόσο μπορεί να ανακατέψει την τράπουλα, είναι ότι στην Αχαΐα είχαμε συνολικά 6.000 υπογραφές για τους μέχρι τώρα υποψήφιους αρχηγούς, Οι 3.000 μαθαίνω πως απέσυραν, καθώς αναμένουν υποψηφιότητα ΓΑΠ. Το παράδειγμα της Αχαΐας δεν αφορά μόνο τους υποψήφιους αρχηγούς του ΚΙΝΑΛ, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πρώτο κόμμα στη γενέτειρα των Παπανδρέου.  

«Μυστικό»υπόμνημα

Μια ομάδα εργασίας υπό άκρα μυστικότητα έχει ετοιμάσει τις θέσεις της Ελλάδας για μια μεγάλη αλλαγή: τη μετάβαση της ποντοπόρου ναυτιλίας στην εποχή της κλιματικής κρίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, χθες ο πρωθυπουργός απέστειλε ένα υπόμνημα στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ενόψει και των διαπραγματεύσεων που θα επακολουθήσουν στο πλαίσιο του «Fit for 55». Η Ελλάδα, όπως φαίνεται, είναι έτοιμη να αναλάβει ηγετικό ρόλο σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, σε απόλυτη συνεννόηση με την εφοπλιστική κοινότητα.

Αποστάσεις

Μαθαίνω πως το τελευταίο διάστημα οι λεγόμενοι «γεφυροποιοί» του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάρει αρκετές αποστάσεις από την κεντρική διοίκηση. Μένει να δούμε εάν ο νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ θα μεγαλώσει ή θα αμβλύνει αυτές τις αποστάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή