Διακομματικό φλερτ με τους ανεμβολίαστους

Διακομματικό φλερτ με τους ανεμβολίαστους

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν υπάρχει καμία λογική –πέραν της ψηφοθηρίας και του εξευμενισμού των πιστών– για την εξαίρεση των εκκλησιών από την υποχρέωση να έχουν υποβληθεί σε rapid test οι ανεμβολίαστοι προτού μπουν στους ναούς. «Δεν είναι δυνατόν να εξισώνεται η θρησκεία με τη μετάβαση σε εμπορικό κατάστημα ή κομμωτήριο», είπε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την επιλεκτική μεταχείριση και πρόσθεσε ότι η απόφαση σχετίζεται με τον σεβασμό «στην αξία της θρησκείας». Ολοι μας σεβόμαστε την αξία της θρησκείας, υποθέτω και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κορωνοϊός, όμως, είμαι σίγουρη ότι δεν κλίνει το γόνυ και υποχωρεί μπροστά στη θέα των ιερέων και των εικόνων. Η αποστροφή κάτι τέτοιο υπονοεί και υιοθετεί στην πράξη τις αντιεπιστημονικές αντιλήψεις ότι η COVID-19 σταματάει να μεταδίδεται υπό το βλέμμα της Αγίας Τριάδας. Ουσιαστικά, δηλαδή, ο Αδωνις Γεωργιάδης και η κυβέρνηση φλερτάρουν με τις ψεκασμένες απόψεις των αντιεμβολιαστών μέσα από την επίκληση αυτού του μεταφυσικού δέους προς την πίστη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση εξεγέρθηκε και δικαίως κατέθεσε χθες τροπολογία για την επέκταση του μέτρου επίδειξης rapid test και στους χώρους θρησκευτικής λατρείας. Μόνο που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επίσης κακές επιδόσεις στον τομέα του ορθολογισμού, της προάσπισης της επιστήμης και του κατευνασμού μερίδας των αντιεμβολιαστών, γιατί υπάρχει πολυπληθής δεξαμενή τέτοιων ψηφοφόρων και στον αριστερό χώρο. Στη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων συχνά υπονόμευε τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αναχαιτίσει την πανδημία, αποδίδοντας π.χ. την απαγόρευση συγκεντρώσεων στις «αυταρχικές τάσεις και στο αστυνομικό κράτος», κατηγορώντας έτσι εμμέσως τον πρωθυπουργό ότι απεργάζεται κατάλυση στοιχειωδών ελευθεριών. Την ίδια στιγμή, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, αμφισβητούσε ευθέως την αξιοπιστία των εμβολίων, μεσούσης της εμβολιαστικής καμπάνιας, λέγοντας ότι θα περιμένει έως το φθινόπωρο για να αποφασίσει αν θα το κάνει.

Αν δηλαδή η Ν.Δ. και τα πρωτοκλασάτα στελέχη της θεωρούν ότι ο κορωνοϊός δεν κολλάει στους ναούς, στις παρελάσεις και στα εγκαίνια νέων δημόσιων έργων, ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετούσε πρόσφατα εξίσου ανορθολογικές απόψεις για τη συμπεριφορά του ιού σε αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, πορείες για το Πολυτεχνείο, διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας. Μόλις προχθές η αξιωματική αντιπολίτευση επανέφερε το ζήτημα μιας επιτροπής κοινής αποδοχής, υπονοώντας ότι υπάρχουν επιστήμονες ημέτεροι και του αντίπαλου στρατοπέδου. Η πρόταση χλευάστηκε από κυβερνητικούς παράγοντες. Ξέχασαν, φαίνεται και αυτοί με τη σειρά τους ότι κορυφαία λοιμωξιολόγος μάς διαβεβαίωνε πέρυσι ότι ο κορωνοϊός δεν κολλάει με τη Θεία Κοινωνία…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή