Η Αριστερά εκτονώνεται στον χόλο της

Η Αριστερά εκτονώνεται στον χόλο της

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το θέµα είναι να φύγει ο Μητσοτάκης». Δεν ξέρω αν ακούσατε τον κ. Ζαχαριάδη του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει τη βαρυσήμαντη αυτή πολιτική δήλωση. Η γραπτή εκδοχή δεν μπορεί να αποδώσει το οργίλο και παθιασμένο ύφος του. Είναι έξαλλος ο κ. Ζαχαριάδης με αυτά που συμβαίνουν στη χώρα επί Μητσοτάκη, πυρκαγιές, πλημμύρες, πανδημίες. Είναι χολωμένος γιατί τον πνίγει το δίκιο του. Απόδειξη, δε, ότι έχει το δίκιο με το μέρος του είναι ότι είναι χολωμένος. Μη ρωτήσετε για ποιο λόγο είναι χολωμένος ο κ. Ζαχαριάδης. Η απάντηση είναι προφανής. Γιατί είναι αριστερός. Κάποτε η αριστερή πολιτική ταυτότητα συνεπαγόταν διαφορετικές αντιλήψεις για την οικονομία, την κοινωνία, ακόμη και την οικολογία. Σήμερα όλ’ αυτά έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα. Βυθισμένη στην αποτυχία της να διαχειρισθεί στοιχειωδώς όλους τους προαναφερθέντες τομείς της δημόσιας ζωής, αρπάζεται απ’ τα μαλλιά του χόλου της για να μην χάσει την ταυτότητά της. Ο Ζαχαριάδης τα έχει με τον Μητσοτάκη, ο Πολάκης με όποιον δεν είναι σαν κι αυτόν και στα υπόγεια τα παιδιά είναι χολωμένα με τους «μπάτσους», τους καθηγητές τους στο ΑΠΘ και τους φασίστες. Ποιοι είναι φασίστες; Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο υπογράφων. Είμαι φασίστας επειδή δεν συμφωνώ με τον κ. Φίλη ότι οι Ελληνες το ’40 πολέμησαν εναντίον του σεξισμού. Ισως και επειδή δεν αποκαλώ «τσιμέντωμα» τα έργα στην Ακρόπολη. Διότι ο χόλος της Αριστεράς σαρώνει ακόμη και τα αρχαία μάρμαρα.

Τον χόλο δεν τον μονοπωλεί η Αριστερά. Φαίνεται πως ο εστιάτορας και η οικογένειά του που χειροδίκησαν κατά των πνευμονολόγων στην Καλαμπάκα δεν ήσαν αριστεροί. Ο Πολάκης έσπευσε να τους βγάλει από την πλάνη τους. Τους συμπαραστάθηκε για να καταλάβουν ότι όλοι μαζί δίνουν τον ίδιο αγώνα. Στον αγώνα συμμετέχουν και οι Ρομά. Τους επισκέφθηκε ο κ. Τζανακόπουλος μετά τον θάνατο του παιδιού στο Πέραμα για να τους εξηγήσει, υποθέτω, ότι στην πραγματικότητα ο άτυχος κλέφτης έπεσε στα χαρακώματα του αγώνα για τη χειραφέτηση της κοινωνίας. Οι αντιεμβολιαστές δεν είναι όλοι αριστεροί. Το αντίθετο θα έλεγα. Ομως η Αριστερά αισιοδοξεί ότι μπορεί να εκφράσει τον χόλο τους. Παραμερίζοντας όσους ξέρει ότι τους έχει χάσει, όσους εκκλησιάζονται. Με την κουτοπονηριά της ζητάει να τους επιβληθούν περιορισμοί. Ούτως ή άλλως χαμένοι είναι.

Η σημερινή Αριστερά δηλώνει έτοιμη να ξανακυβερνήσει. Ευγενής η πρόθεσή της. Δείχνει ότι έχει συναίσθηση της ιστορικής της ευθύνης. Τα επιχειρήματά της είναι στιβαρά. Αφού κερδίσαμε τις εκλογές το 2015 γιατί να μην τις ξανακερδίσουμε όποτε ξαναγίνουν; Και στο κάτω κάτω είναι δεύτερο κόμμα. Το 2015 ο αντιμνημονιακός χόλος ήταν ο καταλύτης που θα απελευθέρωνε τις αντιδράσεις των υποσχέσεων για μια άλλη ζωή σε μιαν άλλη Ελλάδα. Ο χόλος χωρίς υπόσχεση είναι απλώς μια δύναμη εκτόνωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή