90 χρόνια πριν στην «Κ»…20-3-1932

90 χρόνια πριν στην «Κ»…20-3-1932

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΟΣΤΩΝΗ – ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Νεώτεραι πληροφορίαι ληφθείσαι εις τας ενταύθα αρχάς αναφέρουν ότι αι προετοιμασίαι διά την υπό του εν Αμερική εγκατεστημένου Ελληνος αεροπόρου Δημητρίου Καραδήμου σχεδιαζομένην κατ’ ευθείαν από Βοστώνης εις Αθήνας πτήσιν, συνεχίζονται εντατικώς. Κατά τας αυτάς πληροφορίας η πτήσις θα πραγματοποιηθή μεταξύ 15ης Μαΐου και 15ης Ιουνίου ε.ε. οπότε η μετεωρολογική κατάστασις του Ατλαντικού Ωκεανού παρουσιάζεται ευνοϊκή διά τοιούτου είδους εγχείρημα. Πιλότος του αεροπλάνου θα είνε ο Αμερικανός αεροπόρος Ράσσελ Βόρδεμεν όστις τον Ιούλιον του παρελθόντος έτους εξετέλεσε μεθ’ ενός άλλου συναδέλφου του την από Αμερικής κατ’ ευθείαν εις Κωνσταντινούπολιν [φωτ. αριστερά του Κεμάλ]. […] Το αεροπλάνον με το οποίον θα εκτελεσθή η πτήσις επρόκειτο να παραδοθή από ημερών εις το εν Βοστώνη εργοστάσιον αεροπλάνων Βελάνκα διά να σχεδιασθή η Ελληνική και Αμερικανική σημαία εν συμπλέγματι. Είνε τούτο τύπου Βελάνκα με μίαν μηχανήν 400 ίππων και αναπτύσσει ταχύτητα ικανοποιητικήν, η οποία ελπίζεται να του επιτρέψη να διατρέξη το από Βοστώνης εις Αθήνας διάστημα με ευνοϊκόν άνεμον εις 35 ώρας.

ΦΗΜΕΣ: Κων/πολις, 19 Μαρτίου – Νεώτεραι τηλεγραφικαί πληροφορίαι εξ Αγκύρας διαψεύδουν κατηγορηματικώς τας απογευματινάς πληροφορίας του Τύπου περί παραιτήσεως του Ισμέτ πασσά και περί ανασχηματισμού της Κυβερνήσεως. Το πρακτορείον Ανατολίας δημοσιεύει σχετικόν επίσημον ανακοινωθέν.

ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΑ: Τι ωραία που εφαρμόζονται αι αγορανομικαί διατάξεις εις την πρωτεύουσαν, αποδεικνύει το γεγονός ότι προχθές Πέμπτην, πρώτην ημέραν ακρεωφαγίας, ήσαν πλουσιώτατοι εις κρεατινά φαγητά όλοι οι κατάλογοι των εστιατορίων, μικρών και μεγάλων. Επωλήθη δηλαδή λαθραίως πολύ περισσότερον κρέας παρ’ ό,τι επωλείτο συνήθως εις την Αγοράν. Εννοείται όμως ότι αυτό δεν ημπόδισε να αυξηθή ραγδαίως η τιμή των πουλερικών και των ιχθύων, προς εκμετάλλευσιν των αφελεστέρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή