90 χρόνια πριν…21-4-1932

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΙΖΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ: Η δύναμις του Φορντ, του Ροκφέλλερ και του Hστμαν δεν είνε τίποτε προ της δυνάμεως την οποίαν εκφράζουν δύο απλά ονόματα απηλλαγμένα της πληθώρας των αγγλοσαξωνικών αρχικών: Χηρστ [φωτ.] και Οκς. Οι μεγιστάνες αυτοί της δημοσιογραφίας εδημιούργησαν ένα όργανον, η εξάπλωσις του οποίου ασκεί απεριόριστον σχεδόν επίδρασιν επί του λαού. Εάν ο Γουίλλιαμ Ράντολφ Χηρστ και ο Αδόλφος Οκς έχουν μερικά κοινά χαρακτηριστικά, εν τω συνόλω των είνε τελείως αντίθετοι. Ούτω, π.χ., μετέβησαν και οι δύο το 1896 εις την Νέαν Υόρκην, ο μεν πρώτος διά να αγοράση την «Εφημερίδα» και ο δεύτερος τους «Τάιμς» και επιφέρουν ριζικήν μεταρρύθμισην της δημοσιογραφίας.

ΤΙΛΤ: Μεταξύ της καλής κοινωνίας του Λονδίνου επικρατεί από τινος με καταπληκτικήν επιτυχίαν εις νέος χορός, γνωστός υπό την ονομασίαν «Τιλτ». Ο νέος χορός θα χορευθή ασφαλώς πολύ κατά τας εσπερίδας αι οποίαι δίδονται συνήθως κατά τον Μάιον και τον Ιούνιον εκάστου έτους εις την αγγλικήν πρωτεύουσαν, θα προκαλέση δε την ροήν αφθόνου ιδρώτος, διότι είνε, πράγματι, ζωηρότατος, χορευόμενος εις τον ρυθμόν της παλαιάς πόλκας, με χρόνον συγκεκριμένον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή